Bondscoach U17: "Voor zijn leeftijd is Svilar beste keeper van Europa"

De Belgische nationale ploeg bij de min 17-jarigen neemt het zaterdagavond in de kwartfinales van het EK op tegen Duitsland. De jonge duivels rekenen op een sterke Mile Svilar. De doelman was dit toernooi al één van de uitblinkers. Hijzelf is ook heel ambitieus."Ik wil de beste doelman ter wereld worden", vertelt hij op de website van de UEFA.  "Ik weet wat ik moet doen om dat doel te bereiken: hard werken, stevig trainen, de voeten op de grond houden en vooral sterke matchen keepen", aldus Svilar. De doelman slikte in de laatste zes wedstrijden met de Belgische U17 slechts één goal. "We hebben dan ook een goede verdediging en een stevige organisatie", verklaart hij.


"Als iemand een fout maakt, zet een teamgenoot die altijd recht. Dat is onze kracht." De jonge doelman krijgt uiteraard heel wat tips van zijn vader Ratko, voormalig Joegoslavisch international en jarenlang sterkhouder bij Antwerp. "Mijn vader is een grote hulp. Ik heb bijna alles geleerd van hem. We hebben ook ongeveer dezelfde stijl. Ik heb altijd naar hem opgekeken."Bondscoach Thierry Siquet is erg lovend over zijn doelman. "Op zijn leeftijd is hij een van de beste keepers van Europa. Hij is bovendien erg nuchter, een voordeel als talloze Europese topclubs je het hof maken."
De U17 eindigden op het EK in Azerbeidzjan op de tweede plaats in de groepsfase met vijf punten. De spelers van Thierry Siquet versloegen Schotland (2-0) en speelden gelijk tegen gastland Azerbeidzjan (1-1) en Portugal (0-0). In de kwartfinales wacht nu Duitsland, een van de favorieten voor eindwinst. 

De aftrap is vanavond om 18u Belgische tijd.

svilar

Olivier Deschacht: "We moeten ambitieus zijn, we moeten winnen morgen"
Frutos: "Op Anderlecht moet je altijd winnen, maar ik heb een goed gevoel"
Obradovic twijfelachtig voor duel tegen Celtic
Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
Daniël Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?

Meer nieuws...