Dendoncker: "Als Okaka op tafel slaat wordt het echt muisstil"

Leander Dendoncker heeft de hoop op de titel nog niet opgegeven. En dat ondanks de dramatische prestatie op Oostende twee weken geleden en het feit dat de sterren veel gunstiger staan voor Club Brugge.


“Tegen Club Brugge in play-off I draaide ik direct goed mee. De terugval kwam er later tegen Oostende”, vertelt Dendoncker in Het Nieuwsblad. “Daar was ikzelf ook heel slecht. Bij die derde tegengoal maakte Akapala wel een fout op mij, maar schatte ik de bal ook verkeerd in. Mijn schuld. Na die match nam Okaka het woord en als Stefano op tafel slaat wordt het echt muisstil in de kleedkamer.”“Hij zei ook niet zomaar wat, maar overtuigde ons dat de titel nog niet weg was. Ook de trainer benadrukte meteen na Oostende dat we in play-off I nog altijd meer punten hadden gepakt dan Brugge.Als Hasi ons toen had afgemaakt, kregen we misschien het gevoel dat het voorbij was en dat de coach er ook niet meer in geloofde; Nu herpakten we ons tegen Gent.”
Hoewel hij op de lijstjes van verschillende buitenlandse ploegen staat, is Dendoncker niet van plan om Anderlecht snel te verlaten. "Het is niet de bedoeling dat ik deze zomer vertrek. Ik ben echt niet met mijn toekomst bezig. Ik ben een half jaar geblesseerd geweest en ben zo blij dat ik weer kan voetballen. En ik ben ervan overtuigd dat we de titel nog kunnen pakken. Nu kampioen worden en Champions League spelen, dat houdt me bezig", klinkt het in Het Laatste Nieuws.
Dendoncker beseft wel dat hij zich nog verder zal moeten ontwikkelen. "Ik moet gewoon nog een beetje meer smeerlap worden, meer kaarten pakken. Ik weet niet of ik dat ooit ga kunnen, ik ben geen vechtersbaas." 


playoffs oostende dendoncker

Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren
Clasico in Beker van België
Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"

Meer nieuws...