Dendoncker: "Als Okaka op tafel slaat wordt het echt muisstil"

Leander Dendoncker heeft de hoop op de titel nog niet opgegeven. En dat ondanks de dramatische prestatie op Oostende twee weken geleden en het feit dat de sterren veel gunstiger staan voor Club Brugge.


“Tegen Club Brugge in play-off I draaide ik direct goed mee. De terugval kwam er later tegen Oostende”, vertelt Dendoncker in Het Nieuwsblad. “Daar was ikzelf ook heel slecht. Bij die derde tegengoal maakte Akapala wel een fout op mij, maar schatte ik de bal ook verkeerd in. Mijn schuld. Na die match nam Okaka het woord en als Stefano op tafel slaat wordt het echt muisstil in de kleedkamer.”“Hij zei ook niet zomaar wat, maar overtuigde ons dat de titel nog niet weg was. Ook de trainer benadrukte meteen na Oostende dat we in play-off I nog altijd meer punten hadden gepakt dan Brugge.Als Hasi ons toen had afgemaakt, kregen we misschien het gevoel dat het voorbij was en dat de coach er ook niet meer in geloofde; Nu herpakten we ons tegen Gent.”
Hoewel hij op de lijstjes van verschillende buitenlandse ploegen staat, is Dendoncker niet van plan om Anderlecht snel te verlaten. "Het is niet de bedoeling dat ik deze zomer vertrek. Ik ben echt niet met mijn toekomst bezig. Ik ben een half jaar geblesseerd geweest en ben zo blij dat ik weer kan voetballen. En ik ben ervan overtuigd dat we de titel nog kunnen pakken. Nu kampioen worden en Champions League spelen, dat houdt me bezig", klinkt het in Het Laatste Nieuws.
Dendoncker beseft wel dat hij zich nog verder zal moeten ontwikkelen. "Ik moet gewoon nog een beetje meer smeerlap worden, meer kaarten pakken. Ik weet niet of ik dat ooit ga kunnen, ik ben geen vechtersbaas." 


playoffs oostende dendoncker

Erik Lambrechts fluit Genk - Anderlecht
Anderlecht blijft aandringen voor Turks International
Hein Vanhaezebrouck: "Emilio Ferrera doet iets extra met de jeugd"
Kara: "Alles gaat goed met me en ik ben blij dat ik hier opnieuw ben"
Van Holsbeeck: “Als we Teodorczyk afgelopen zomer verkocht hadden waren fans ontevreden"
Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk
Vanhaezebrouck: "Operatie voor Onyekuru onafwendbaar"
Vanhaezebrouck praat met Vranjes
Anderlecht volgt spits van Standard
Anderlecht volgt drie alternatieven voor Vranjes
Charleroi wil aankoopoptie Lukebakio lichten

Meer nieuws...