Dendoncker: "Als Okaka op tafel slaat wordt het echt muisstil"

Leander Dendoncker heeft de hoop op de titel nog niet opgegeven. En dat ondanks de dramatische prestatie op Oostende twee weken geleden en het feit dat de sterren veel gunstiger staan voor Club Brugge.


“Tegen Club Brugge in play-off I draaide ik direct goed mee. De terugval kwam er later tegen Oostende”, vertelt Dendoncker in Het Nieuwsblad. “Daar was ikzelf ook heel slecht. Bij die derde tegengoal maakte Akapala wel een fout op mij, maar schatte ik de bal ook verkeerd in. Mijn schuld. Na die match nam Okaka het woord en als Stefano op tafel slaat wordt het echt muisstil in de kleedkamer.”“Hij zei ook niet zomaar wat, maar overtuigde ons dat de titel nog niet weg was. Ook de trainer benadrukte meteen na Oostende dat we in play-off I nog altijd meer punten hadden gepakt dan Brugge.Als Hasi ons toen had afgemaakt, kregen we misschien het gevoel dat het voorbij was en dat de coach er ook niet meer in geloofde; Nu herpakten we ons tegen Gent.”
Hoewel hij op de lijstjes van verschillende buitenlandse ploegen staat, is Dendoncker niet van plan om Anderlecht snel te verlaten. "Het is niet de bedoeling dat ik deze zomer vertrek. Ik ben echt niet met mijn toekomst bezig. Ik ben een half jaar geblesseerd geweest en ben zo blij dat ik weer kan voetballen. En ik ben ervan overtuigd dat we de titel nog kunnen pakken. Nu kampioen worden en Champions League spelen, dat houdt me bezig", klinkt het in Het Laatste Nieuws.
Dendoncker beseft wel dat hij zich nog verder zal moeten ontwikkelen. "Ik moet gewoon nog een beetje meer smeerlap worden, meer kaarten pakken. Ik weet niet of ik dat ooit ga kunnen, ik ben geen vechtersbaas." 


playoffs oostende dendoncker

UEFA zet Tielemans in elftal Europa League
Anderlecht wil jeugdtalent Standard overtuigen
Zetterberg: "Kums is gedroomde opvolger voor Tielemans"
Nabil Dirar ziet terugkeer naar België niet zitten
Leander Dendoncker in Europa League elftal
Emmanuel Sowah kan rekenen op interesse van RB Leipzig
Anderlecht haalt hard uit naar stad Brussel
Anderlecht jeugd verliest nipt finale van Lyon
Anderlecht haalt jong talent bij White Star Brussel
Thelin: "Ik ben erg blij en fier om bij Anderlecht te kunnen blijven"
Beloften Anderlecht stoten door naar finale op de FIFA Youth Cup in Zwitserland
Acheampong: "Paar clubs uit Engeland hebben interesse"
Tielemans: "Ze toonden echt dat ze mij wilden"
Anderlecht doet beter dan Ajax tegen Manchester United
Russische voorzitter Monaco: "Er was veel belangstelling voor Tielemans, maar heeft toch voor Monaco gekozen"

Meer nieuws...