Hasi: "De spelers beseffen ook dat ze nu moeten reageren"

Anderlecht ontvangt zondag Oostende. Na een schandalige prestatie in de 4-2-verliesmatch, hebben de Mauves iets goed te maken. Dat beseft ook Besnik Hasi.


"Oostende pakte al 8 punten tegen ons dit seizoen, wij bleven achter met een magere 1 op 9", begon Hasi. "Er zijn altijd ploegen die je wel liggen en teams waartegen je het altijd moeilijk hebt. De mannen van Yves Vanderhaeghe liggen ons duidelijk niet.""Twee van onze drie partijen tegen Oostende waren echt slecht", analyseerde de coach. "In augustus verloren we met 3-1 en wat er de laatste keer gebeurde weet iedereen nog. We moeten nu reageren, anders is het gedaan. De spelers beseffen dat ook, dat zie ik aan de manier waarop ze trainen. We hebben ons deze week rustig kunnen voorbereiden, door onze goede wedstrijd tegen Gent. De druk ligt lager dan na die wanprestatie tegen Oostende." Vorige week liet Hasi de beelden van de 4-2 niet zien, dat ging hij deze week wel doen. "We gaan vooral de positie van Berrier en de lopende mensen bekijken, daar hadden we het meeste last mee. Ik heb uitvoerig met mijn spelers gesproken”, zegt Besnik Hasi. De coach van Anderlecht liet duidelijk verstaan wat hij verwacht van hen. “Oostende is een ploeg die speelt vanuit de omschakeling, dus daar moeten we extra alert voor zijn. Maar we gaan niet alleen verdedigen, we zullen ook laten zien dat we kunnen aanvallen.”


"Oostende zal gemotiveerd zijn om een vervolg te breien aan hun zes op zes. Ze zullen alles geven". Met de echte topper van de volgende speeldag, Club Brugge tegen AA Gent, was Hasi helemaal niet bezig. "Mijn focus ligt enkel op onze partij tegen Oostende", besloot de Albanees.

Voetbalkrant

playoffs oostende hasi

Het einde van een tijdperk bij Anderlecht
Anderlecht gaat voor spits Rode Ster Belgrado
Het duo Wouter Vandenhaute - Paul Gheysens willen Anderlecht overnemen
Dames: Anderlecht haalt verschroeiend uit in clasico
Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"
Pieter Gerkens twijfelachtig voor verplaatsing naar Moeskroen
Hein Vanhaezebrouck: "Van drie spitsen heeft 'Teo' meest potentieel om te spelen bij Anderlecht"
Vanhaezebrouck neemt volledige B-kern mee op winterstage
Hamdi Harbaoui: "Ik wil beslissend zijn, zeker met het oog op het WK"
Jong talent Sieben Dewaele krijgt profcontract
Linksachter van Juventus weer in beeld bij paars-wit
Hein Vanhaezebrouck laat spelers marathon lopen
Philippe Clement: "Misschien is Van Holsbeeck al van gedacht veranderd over Thelin"
Gemeente Anderlecht onderzoekt toekomst van voetbalstadion
Overzicht RSCA-Internationals!

Meer nieuws...