Vanden Stock: "Ik hoop dat de kritiek pijn deed aan de spelers"

Anderlecht heeft een stormachtige week achter de rug na de smadelijke nederlaag bij Oostende. Preses Roger Vanden Stock kan de kritiek - ook van binnenuit - niet verteren. "Ik vind de kritiek overdreven. Voor de match zwaaide iedereen met lof en ineens is alles slecht. Wat mij het meest heeft pijn gedaan, is de verwijzing naar mijn vader. Ik voel mij aangevallen."Anderlecht ging vorige week met de billen bloot in Roeselare, waar Oostende zijn thuismatchen in de play-offs afwerkt. 4-2 werd het, bij de rust stond er 3-0 op het bord. De fans reageerden woedend. Sporza sprak vandaag met Vanden Stock op een feest ter gelegenheid van de Europese bekerwinst 40 jaar geleden tegen West Ham. De match van zondag zit hem nog hoog.Het beeld van Roger Vanden Stock die stokstijf voor zich uitstaarde in de tribune van Oostende werd door elke zender opgepikt. "Wat moest ik doen? Roepen? Tieren? Maar vanbinnen kookte het. Dat is niet Anderlecht, ik schaamde. Het was schandalig op alle niveau's. Ik hoop dat de kritiek pijn deed aan de spelers. Wat er in Roeselare gebeurd is, heeft iedere Anderlecht-supporter pijn gedaan. En hopelijk ook alle leden van de club en in het bijzonder de spelers. Want zij zijn in mijn ogen de grootste schuldigen. Ik verwacht een reactie zondag tegen Gent. Ik zou opnieuw zeer ontgoocheld zijn als er geen reactie komt. Maar ik ben bijna zeker dat ze zullen reageren. De grootste ontgoocheling is dat we bij een zege tegen Oostende een stap hadden gezet richting titel. Dan zo spelen,is de echte ontgoocheling.""Dat is al eerder gebeurd in Beveren en in Moeskroen. Waarom gebeurt dat? Tegen Tottenham en Monaco was het goed. Onze ploeg kan iets meer wanneer het nodig is en iets minder wanneer ze denken dat de buit al binnen is.”
Vanden Stock zoekt zelf een verklaring voor de belabberde prestatie: "Het zit in kleine dingen. Hadden wij na twee minuten een doelpunt gemaakt, zag de wedstrijd er wellicht helemaal anders uit. De frustratie komt omdat je een eerste goal tegen krijgt die eigenlijk nooit had mogen vallen. En de tweede was nog erger. De derde viel na al dan niet een fout. Dan groeit de frustratie.”
De kritiek op Anderlecht was snoeihard, ook door mensen van het huis zoals Paul Van Himst of Jan Mulder. "Ik heb dat niet verteerd en zal het ook niet verteren. Ik vind het overdreven. Voor de match van Oostende zwaaide iedereen met lof. Het spel was niet goed, maar we waren goed bezig aan de play-offs. En ineens is alles slecht. Dat is overdreven. Wat mij het meeste pijn gedaan heeft, was de verwijzing naar mijn vader (die volgens de criticasters harder zou zijn geweest). Dat is zoveel als zeggen dat dat in de tijd van mijn vader niet zou zijn voorgevallen. Ik voelde mij aangevallen. Je moet dit slikken, maar op het gepaste moment zal het wel bovenkomen.”Vanden Stock wil de eenheid bewaren binnen de club: “Bij de rust en na de match heb ik aan alle aanwezige clubleden gezegd dat het niet het moment was om kritiek te geven, maar wel van samen en verenigd naar de volgende match toe te werken." In de media klinkt overal dat het de schuld is van de trainer. "Als je over schuld praat, ligt die eerst en vooral bij de spelers. Dat is mijn mening. De aanvallen op Hasi vind ik niet gepast. We maken allemaal fouten, iedereen."Hasi maakt alvast het seizoen uit, over volgend seizoen is nog niets bekend. Al pakte een krant er deze week mee uit dat Gent-coach Hein Vanhaezebrouck in het vizier van Anderlecht lag. Vanden Stock reageert heftig.
"Absoluut niet! Absoluut niet!I Ik vond de uitspraak van Vanhaezebrouck zeer goed. Hij zei dat hij beschaamd was dat de pers én de twee trainers én het bestuur én de supporters onder druk zette, hoewel er niks van aan is. Dat is een kritiek aan de pers.”

Voetbalkrant

vandenstock playoffs gent

Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker
Kenny Saief maakt meteen indruk
Anderlecht blijft jagen op Dimata
Anderlecht geen interesse in Standard spelers
Vanhaezebrouck: "Sommige spelers zijn 'Niet te koop' maar ik beslis dat niet"
Anderlecht laat Trebel niet vertrekken
Ex Ref Breda: "Lambrechts nam juiste beslissing"
Onyekuru: “Het doel is om speelklaar te raken voor het seizoenseinde”
Kara mag in Senegal revalideren
Kums: "Ik wou gewoon een kopduel aangaan"
Mulder: "Spitsen worden steeds slechter bij Anderlecht"
Trebel: "We zijn op de goede weg"

Meer nieuws...