Hasi: "De fans zijn zo enorm belangrijk en maken het verschil"

Zondag ontvangt RSC Anderlecht landskampioen AA Gent in het Constant Vanden Stockstadion. Er staat echter meer dan de tweede plaats in de stand op het spel, want na het debacle in Oostende heeft Paars-wit iets recht te zetten. In de aanloop naar het duel stond trainer Besnik Hasi de pers te woord. De Albanees beseft het belang van de wedstrijd. "We moeten nu reageren. Naast een mentale tik hebben we ook heel BelgiŽ over ons gekregen. Maar als speler van Anderlecht moet je daar tegen kunnen", vindt de Anderlechtcoach.


Hasi vindt het jammer dat de start van Anderlecht is ondergesneeuwd. "We moeten het positief bekijken. Met 10/15 hebben we de beste start van allemaal, ook al is het niet genoeg. In de play-offs kan de stand er elke week weer anders uitzien. We hebben ook nog 5 matchen voor de boeg, waarbij 3 thuisduels. Ik zag de voorbije twee dagen op training wel een groep die ervoor wil gaan. De spelers waren gedreven. Er werd scherp en heel gefocust getraind. Hopelijk kunnen ze die focus tot zondag behouden. We moeten zondag reageren tegen AA Gent en ik zag een groep die ervoor wil gaan. Ik wil die reactie zien", zegt Hasi.


Ondanks de ontevredenheid bij de fans hoopt Hasi dat zij achter hun ploeg zullen staan. "De fans zijn zo enorm belangrijk. Als zij achter het team staan, krijgen de spelers een boost en dat kan het verschil tussen winst en verlies betekenen", redeneert Hasi. "Ik praat de prestatie tegen Oostende niet goed, maar ik hoop toch op de steun van het publiek." VoetbalNieuws

playoffs gent hasi

Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"
Boeckx: "Rust bewaren was prioriteit"
David Sesa: "We respecteren ons contract"
Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo
Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA

Meer nieuws...