Hasi: "De fans zijn zo enorm belangrijk en maken het verschil"

Zondag ontvangt RSC Anderlecht landskampioen AA Gent in het Constant Vanden Stockstadion. Er staat echter meer dan de tweede plaats in de stand op het spel, want na het debacle in Oostende heeft Paars-wit iets recht te zetten. In de aanloop naar het duel stond trainer Besnik Hasi de pers te woord. De Albanees beseft het belang van de wedstrijd. "We moeten nu reageren. Naast een mentale tik hebben we ook heel België over ons gekregen. Maar als speler van Anderlecht moet je daar tegen kunnen", vindt de Anderlechtcoach.


Hasi vindt het jammer dat de start van Anderlecht is ondergesneeuwd. "We moeten het positief bekijken. Met 10/15 hebben we de beste start van allemaal, ook al is het niet genoeg. In de play-offs kan de stand er elke week weer anders uitzien. We hebben ook nog 5 matchen voor de boeg, waarbij 3 thuisduels. Ik zag de voorbije twee dagen op training wel een groep die ervoor wil gaan. De spelers waren gedreven. Er werd scherp en heel gefocust getraind. Hopelijk kunnen ze die focus tot zondag behouden. We moeten zondag reageren tegen AA Gent en ik zag een groep die ervoor wil gaan. Ik wil die reactie zien", zegt Hasi.


Ondanks de ontevredenheid bij de fans hoopt Hasi dat zij achter hun ploeg zullen staan. "De fans zijn zo enorm belangrijk. Als zij achter het team staan, krijgen de spelers een boost en dat kan het verschil tussen winst en verlies betekenen", redeneert Hasi. "Ik praat de prestatie tegen Oostende niet goed, maar ik hoop toch op de steun van het publiek." VoetbalNieuws

playoffs gent hasi

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...