"Spelers toegeroepen dat ze verdomme moesten voetballen"

Anderlecht verloor met 4-2 van KV Oostende. Het was een nachtmerrie voor de meegereisde fans. Enkele van hen bestormden zelfs het veld.


"Niemand kon het bedroevende spel van RSCA nog langer aanzien. Ze bakten er niets van. Net voordien had ik nog zitten bemiddelen bij gevechten in de eigen harde kern. Het ging over de haat/liefde vehouding met Defour. Niemand kon het spel nog aanzien. En dus kwam er een sein om met zeventig man het veld op te lopen. Tot mijn verbazing waren we amper met twee."


“Die mannen willen niet eens hun truitje nat maken. Dat zijn miljonairs, he”, zegt Filip in La Dernière Heure.
“We wilden hen alleen maar laten weten wat er van vinden. Dit kon echt niet. We vonden dat we een krachtig signaal moesten geven. Ik heb niemand fysiek lastig gevallen. Ik heb alleen de spelers toegeroepen dat ze verdomme eens moesten voetballen. Ik ben daarna opnieuw in het vak gaan plaats nemen."


“Maak van ons nu geen criminelen. We zullen de gevolgen dragen, we zijn hiervoor oud en wijs genoeg. Ik zal het stadionverbod aanvaarden en de boete die ik krijg wordt samen betaald door de supporters, heb ik gehoord.”Volgens Het Nieuwsblad hangt Anderlecht hiervoor een boete van ongeveer 25.000 euro boven het hoofd. Uiteraard is dat een peulschil voor een ploeg met zo'n hoog budget, maar de reputatie van Anderlecht zal hierdoor wel schade oplopen. Paars-wit heeft niet veel geluk, want de Pro League legt dit jaar strengere straffen op voor baldadige supporters.
Manager Herman Van Holsbeeck zoekt in ieder geval niet naar excuses. Hij laat weten dat Anderlecht niet in beroep gaat tegen welke beslissing dan ook. 

playoffs oostende

Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA
Vermoedelijke opstelling voor bekerduel bij Westerlo
A-kern onder de indruk van Frutos
Frutos: "Ik heb maar twintig minuten nodig om bestuur te overtuigen"
Weiler erg boos op fotografen in Zürich
RSCA-fans verwachten excuses van voorzitter
Tielemans voor het 3e jaar op een rij kanshebber op Golden Boy Award
Hein Vanhaezebrouck: "Ik ga daar niets over zeggen"
Frutos: "Mijn taak nu om de ploeg klaar te stomen"
Frutos spreekt deze middag met pers

Meer nieuws...