Vandenbempt: "Ik herhaal het: voor de titel moet Anderlecht veel beter voetballen"

Er werd veel verwacht van AA Gent-Anderlecht, "maar het werd helemaal niets". Zegt Peter Vandenbempt."In het Frans hebben ze een mooie omschrijving voor een wedstrijd die eindigt op een gelijkspel: un match nul. Maar het was vooral die andere betekenis die van toepassing was: "un match vraiment nul. Het was helemaal niets. Vorig jaar was het duel tussen Gent en Anderlecht in Play-off I nog een spektakelstuk met geweldig aanvallend voetbal van de twee ploegen. Nu had ik de indruk dat één ploeg niet echt wilde: Anderlecht. AA Gent heeft er zeker alles aan gedaan om te winnen (heel veel balbezit gehad, blijven aanvallen), maar toch vooral ook zwak gevoetbald. Een groot contrast nog altijd met voor Nieuwjaar.""Hein Vanhaezebrouck deed nadien zijn uiterste best om het positief te bekijken. Hij zei dat hij flarden had gezien van het oude Gent, een iets betere Depoitre, Kums en Milicevic. Hij had niet helemaal ongelijk, maar je moest toch een heel roze bril opzetten om dat allemaal te zien in dit treurspel.
Het was er op geen enkel moment aan te zien dat Anderlecht de koppositie van Club zou kunnen overpakken. Besnik Hasi noemde het nadien een gebrek aan frisheid.""Maar van Anderlecht - in de flow en met het vertrouwen van die overwinning tegen Club - mag je toch verwachten dat het de wedstrijd in handen neemt. Maar ze lieten het allemaal aan AA Gent.
De organisatie was wel weer goed en ze hebben heel veel gelopen, maar dan vooral toch achter de bal. Het voetbal zelf was in één woord gewoon slecht. Niets van lijn of samenspel, veel lange halen richting Okaka, geen ideeën behalve van Praet in de eerste helft.
Ik herhaal het: voor de titel moet het voetbal van Anderlecht echt veel beter. Maar ik begrijp dat Hasi over de cijfers - 10 op 12 - wel tevreden kan zijn. Dan zit je natuurlijk op schema. Maar je hebt toch het gevoel dat dit Anderlecht eigenlijk op elk moment overal kan verliezen, ook bijvoorbeeld zondag in Oostende."

vandenbempt gent column

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...