Vandenbempt: "Ik herhaal het: voor de titel moet Anderlecht veel beter voetballen"

Er werd veel verwacht van AA Gent-Anderlecht, "maar het werd helemaal niets". Zegt Peter Vandenbempt."In het Frans hebben ze een mooie omschrijving voor een wedstrijd die eindigt op een gelijkspel: un match nul. Maar het was vooral die andere betekenis die van toepassing was: "un match vraiment nul. Het was helemaal niets. Vorig jaar was het duel tussen Gent en Anderlecht in Play-off I nog een spektakelstuk met geweldig aanvallend voetbal van de twee ploegen. Nu had ik de indruk dat één ploeg niet echt wilde: Anderlecht. AA Gent heeft er zeker alles aan gedaan om te winnen (heel veel balbezit gehad, blijven aanvallen), maar toch vooral ook zwak gevoetbald. Een groot contrast nog altijd met voor Nieuwjaar.""Hein Vanhaezebrouck deed nadien zijn uiterste best om het positief te bekijken. Hij zei dat hij flarden had gezien van het oude Gent, een iets betere Depoitre, Kums en Milicevic. Hij had niet helemaal ongelijk, maar je moest toch een heel roze bril opzetten om dat allemaal te zien in dit treurspel.
Het was er op geen enkel moment aan te zien dat Anderlecht de koppositie van Club zou kunnen overpakken. Besnik Hasi noemde het nadien een gebrek aan frisheid.""Maar van Anderlecht - in de flow en met het vertrouwen van die overwinning tegen Club - mag je toch verwachten dat het de wedstrijd in handen neemt. Maar ze lieten het allemaal aan AA Gent.
De organisatie was wel weer goed en ze hebben heel veel gelopen, maar dan vooral toch achter de bal. Het voetbal zelf was in één woord gewoon slecht. Niets van lijn of samenspel, veel lange halen richting Okaka, geen ideeën behalve van Praet in de eerste helft.
Ik herhaal het: voor de titel moet het voetbal van Anderlecht echt veel beter. Maar ik begrijp dat Hasi over de cijfers - 10 op 12 - wel tevreden kan zijn. Dan zit je natuurlijk op schema. Maar je hebt toch het gevoel dat dit Anderlecht eigenlijk op elk moment overal kan verliezen, ook bijvoorbeeld zondag in Oostende."

vandenbempt gent column

Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker
Kenny Saief maakt meteen indruk
Anderlecht blijft jagen op Dimata
Anderlecht geen interesse in Standard spelers
Vanhaezebrouck: "Sommige spelers zijn 'Niet te koop' maar ik beslis dat niet"
Anderlecht laat Trebel niet vertrekken
Ex Ref Breda: "Lambrechts nam juiste beslissing"
Onyekuru: “Het doel is om speelklaar te raken voor het seizoenseinde”
Kara mag in Senegal revalideren
Kums: "Ik wou gewoon een kopduel aangaan"
Mulder: "Spitsen worden steeds slechter bij Anderlecht"
Trebel: "We zijn op de goede weg"

Meer nieuws...