Hasi: "Zullen fout niet maken om Oostende te onderschatten"

Na dit weekend kunnen ze daar met vier op een hoopje staan bovenaan het klassement in play-off 1. Racing Genk komt zich immers ook in de debatten moeien. Besnik Hasi ziet dat ook en weet waarop het zal aankomen.


De zenuwachtigheid in play-off 1 is duidelijk voelbaar. Veel goeie matchen zagen we nog niet. "De druk speelt mee. Iedereen speelt om niet te verliezen", aldus Hasi. "Behalve Genk? Ja, die mannen hebben nog niet veel te verliezen gehad. Daardoor spelen ze ook vrijuit. Maar wacht tot ze er echt zullen bijstaan en de druk zal komen, dan wil ik het wel nog eens zien."Hasi kent de play-offs goed genoeg om te weten dat het op details aankomt. En de druk is nu eens bij iedereen voelbaar. "Dat is positief voor ons", lachte Hasi. "Meestal zijn wij alleen het die onder druk staan. Dit is een ander gegeven. De ploeg die het meest kalm zal blijven en gespaard zal worden van blessures zal een grote kans maken."
En KV Oostende, de tegenstander van zondag, ziet hij niet als zwakke broertje. "Oostende is de enige die echt zonder druk kan spelen. Wie zegt dat ze geen punten meer gaan pakken? Tegen ons bijvoorbeeld? Ik zal de fout niet maken om hen te onderschatten." 
In aanloop naar dat duel sukkelen heel wat spelers met uiteenlopende kwaaltjes. "Ik heb mijn spelers gevraagd om eerlijk te zijn. Wie zich niet goed voelt of kleine blessuurtjes heeft, moet mij dat zeggen. De wedstrijd tegen KV Oostende is gevaarlijk, zij zijn niet het zwakke broertje van Play-Off I. Ik verwacht dat ze nog punten gaan pakken, zelfs tegen de grote ploegen. Wij hebben het altijd lastig met hun", zei Besnik Hasi aan La Dernière Heure. "Misschien dat de druk voor de eerste plaats wel meespeelt. Maar vergis je niet, we willen zo snel mogelijk die leidersplaats pakken. Alleen jammer dat Oostende twee rustdagen meer heeft dan wij. Hopelijk zijn we voldoende hersteld."


Anderlecht liet donderdag de leidersplaats liggen door niet te winnen in Gent, maar desondanks is Besnik Hasi een tevreden man. Voor vijf spelers had de trainer op de persconferentie in de aanloop naar de match van zondag tegen KV Oostende lovende woorden over. "Achterin is er stabiliteit. We hebben nog maar twee goals binnengekregen: de ene was een penalty en de andere was vermijdbaar. Kara en Nuytinck in het centrum zijn zeer goed en Badji speelt zijn match", aldus Hasi.
"Tielemans is beter aan het worden, Dendoncker is terug, hetzelfde voor Nuytinck. 
Bram kende moeilijke momenten. Ik beloofde hem na het seizoen een gesprek, maar ik denk dat hij opeens weer toekomst ziet bij Anderlecht. Ook 
Youri zocht lange tijd naar zijn beste vorm, Leander was geblesseerd, Bram viel naast de ploeg, maar ze hebben teruggeknokt. En ik zie dat mijn bankzitters ook scherp zijn. Dat moeten ze blijven." 


"Zoveel flankverdedigers geblesseerd, ga eens kijken welke topclub dat kan opvangen", zei Besnik Hasi. Met Deschacht op de sukkel, Najar zes maanden out en Obradovic nog op de terugweg is Hasi inderdaad niet gediend geweest door de omstandigheden.
Badji lijkt het op rechts te kunnen oplossen, maar links stelden Acheampong en Büttner tegen Gent teleur. "Alex had problemen met de ruimte in zijn rug. Ik moet nu ook wel zeggen dat Saief de beste op het veld was. Maar Alex houdt van inflitreren en blijft niet altijd in positie."


"En Franky zette ik linksback omdat hij niet over zijn man geraakte. Als linksachter krijgt hij al meer eens plaats om zijn snelheid te benutten. Die penaltyfase? Ik kan hem dat nog 15 keer zeggen, maar op het moment zelf zal hij doen wat zijn intuïtie hem ingeeft. Hij moest ook iets doen met zijn rechtse voet wat hij niet gewend is."
Met Olivier Deschacht zit er nog iemand op de bank die 4/5de van zijn carrière op de linksback doorbracht. "Maar of hij klaar is? Dat weten we niet. Dat zullen we enkel kunnen zeggen als hij eens 90 minuten zal spelen. Hij heeft genoeg getraind, maar dat is toch nog altijd iets anders. Meer defensieve zekerheid met hem? Ja, dat wel."playoffs oostende hasi

Plukt Preud'homme trainer weg bij Anderlecht?
Sels: "Ik kreeg altijd de boetes van Saïef toegestuurd"
Vanhaezebrouck: "Anderlecht zie ik op dit moment als een terreinwagen"
Hein Vanhaezebrouck: "Ik moet Herman Van Holsbeeck bedanken"
Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"
Stanciu vandaag van Sparta Praag
Vranjes wil naar Anderlecht
Dames op winterstage in Valencia
RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon
Frutos duikt weer op in Neerpede
Anderlecht doet bod Ognjen Vranjes van AEK Athene
Anthony Vanden Borre mag niet terug naar Anderlecht
Najar: "Ja ik heb geweend, het was een zware periode voor mij"
Scheidsrechter Luc Wouters bergt na 15 jaar zijn fluitje op

Meer nieuws...