Hasi: "Morgen moet de bevestiging volgen"

RSCA speelt morgen, donderdag 21 april 2016, in het kader van de vierde speeldag van play-off 1 op het veld van KAA Gent. Paars-wit won zijn eerste drie wedstrijden en wilt nu bevestigen tegen de Buffalo’s, die op de derde plaats staan in het klassement. Naar aanleiding van deze topwedstrijd gaf coach Besnik Hasi een persconferentie in het oefencomplex van Neerpede.


Dankzij de overwinning vorige zondag tegen Club Brugge doet Anderlecht weer volop mee in de titelstrijd. Toch blijft RSCA-coach Besnik Hasi voorzichtig. "We beseffen ook wel dat we al twee thuiswedstrijden gehad hebben. Pas na deze week zullen we zien waar we staan", zegt Hasi daags voor de match tegen kampioen AA Gent. "Vooral de mentaliteit was goed, al vond ik ons spel ook degelijk in de tweede helft", vatte Besnik Hasi vandaag op zijn perspraatje de match tegen Club Brugge nog eens samen. "We groeien zoetjesaan, dat heb ik al meermaals gezegd."


"We komen uit een moeilijke periode. De organisatie en het mentale aspect op punt stellen waren belangrijk, nu moet de kwaliteit volgen. Maar dat kan met deze ploeg. De sfeer op training is alvast goed."
Anderlecht heeft een boost gekregen na de zege tegen leider Club, maar Hasi predikt rust. "We hebben 9 op 9 gepakt, maar we beseffen ook dat we al twee keer thuis gespeeld hebben. Eigenlijk hebben we niets in handen. Zondag kan het er al totaal anders uitzien.""Maar we hebben ervaring met de play-offs en mijn groep gaat daar goed mee om. Morgen en zondag (in Oostende) moet de bevestiging volgen. Dan kunnen we zeggen dat we er staan, nu nog niet."
Hasi lijkt wel opnieuw krediet te hebben bij de Anderlecht-fans. "Ik ben al heel lang bij deze club en weet hoe het gaat. Ik kan niet zeggen dat we de supporters het voetbal gegeven hebben dat ze willen zien. Maar ze moeten achter de ploeg staan. Achter de trainer, dat is nog iets anders."


... de vervanger van Najar op de rechtsachter: "Je hoopt dat zo'n blessure niet op een dunbevolkte positie gebeurt, maar het is zo. De vervangers zijn er klaar voor. Het wordt sowieso een noodoplossing. Of Galhardo in aanmerking komt? Als we hem nu tegen een snelle speler als Simon droppen, dan zal hij problemen hebben. Ik moet vooral op training zien dat hij er wil staan."


... de blessureperikelen bij Olivier Deschacht: "Hij is niet topfit, maar hij doet er alles aan om te kunnen spelen, ook al is het maar voor tien minuten. En als ik hem nodig heb vanaf de eerste minuut, dan zal hij er staan. Of hij na dit seizoen geopereerd zal worden? We zullen samen aan het einde van het seizoen een beslissing nemen."


... Mbark Boussoufa (ex-Anderlecht, nu bij AA Gent): "Ik heb altijd bewondering gehad voor hem. Mijn respect is groot en dat zal zo blijven. We moeten eerlijk zijn: we gingen voor Boussoufa, in de veronderstelling dat Praet zou vertrekken. Toen Praet niet wegging, dacht ik als trainer: waarom kunnen ze niet allebei bij de club spelen? Maar er zijn ook andere componenten in deze club en die moet je respecteren."

Sporza

playoffs gent hasi

Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen

Meer nieuws...