Rensenbrink: "De trillingen worden erger en erger"

In de eerste aflevering van De Kleedkamer kroop Ruben Van Gucht met Paul Van Himst, Jan Mulder, Georges Heylens en Robbie Rensenbrink de kleedkamer in. Dat levert, samen met bezoeken aan Gille Van Binst en de Zweed Inge Ejderstedt, mooie en emotionele televisie op. Ruben Van Gucht pikte er voor ons drie opmerkelijke passages uit.De virtuozen van toen vertoeven nu in de herfst van hun leven. Deze aflevering gaat dan ook voor een stuk over ouderdom en hoe deze voetbaliconen daarmee omgaan, hoe ze terugblikken op hun leven. De Kleedkamer is geen programma waarin we peilen naar een analyse van de match, maar wel die van het leven.
Robbie Rensenbrink kampt met een spierziekte en moet dat aanvaarden, fenomenale voetballer of niet. Zo heeft iedereen in De Kleedkamer zijn eigen verhaal. Ook een voetbalster ontsnapt niet aan tegenslagen of pech. Gille Van Binst is nog steeds zijn flamboyante, onnavolgbare zelve. Maar de Van Binst die in De Kleedkamer te zien zal zijn, is ook breekbaar en fel vermagerd. Zijn uitspraken snijden echter nog steeds hout zoals geen ander. Wanneer we met Paul Van Himst openhartig praten over de dood van zijn vrouw en de gevolgen voor zijn leven, pikt Gille daarop in met de fenomenale woorden: "Paul is gedoemd om, net als ik, eenzaam te sterven." Zoiets hakt er natuurlijk wel in.
Een waarheid als een koe. De reeks is zeer herkenbaar voor iedereen in het dagelijkse leven. Wat Jan Mulder zegt, kennen we allemaal. Ook al heb je mekaar op een bepaald moment in je leven heel vaak gezien, was je goed bevriend met mekaar, toch kunnen de wegen nadien uiteen lopen en stelt 'vriendschap' al bij al weinig voor. Hoeveel van onze jeugdvrienden zien we nog iedere maand, laat staan iedere week? Als er dan iets gebeurt en dat nieuws komt je ter oren, dan komt het hard aan. Omdat je de persoon bijvoorbeeld niet meer opgezocht hebt en omdat je plots geconfronteerd wordt met iets dat een leeftijdsgenoot meemaakt. Het is plotsklaps ook dichtbij voor jezelf.

Sporza

kleedkamer vanbinst rensenbrink vanhimst vangucht

Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk
Vanhaezebrouck: "Operatie voor Onyekuru onafwendbaar"
Vanhaezebrouck praat met Vranjes
Anderlecht volgt spits van Standard
Anderlecht volgt drie alternatieven voor Vranjes
Charleroi wil aankoopoptie Lukebakio lichten
Anderlecht plant bod op Ghanese flankaanvaller
Pieter Gerkens: "Door het play-offsysteem is alles mogelijk"
Stanciu is medisch gekeurd, Sparta Praag en RSCA praten voort
Rudi Verkempinck: "Stanciu geloofde dat hij het kon keren, maar het is niet gelukt"
UEFA-rapport: geen enkele club verdient meer aan zijn fans dan Anderlecht

Meer nieuws...