Plaats Hasi jeugdig Ghanese toptalent op de rechtsachter?

Anderlecht-trainer Besnik Hasi zit met de handen in het haar. Andy Najar is zes maanden out en dus moet de Albanees op zoek naar een vervanger op de rechtsachter. Er zijn verschillende pistes, maar mogelijk zoekt Hasi zijn heil bij de beloften. 


Daar loopt de 18-jarige Emmanuel Sowah Adjei rond. De Ghanees is een jeugdinternational en een zuivere rechtsachter. Hij arriveerde pas in januari bij Anderlecht, maar maakte al indruk bij de beloften. Hij traint deze week mee met de A-kern en is dus een optie om Najar te vervangen, aldus Het Nieuwsblad.


Met Rafael Galhardo loopt er nog een rechtsachter rond in de paars-witte kern, maar de Braziliaan haalt amper de selectie. Hasi liet al meermaals verstaan dat Galhardo kampt met serieuze aanpassingsproblemen. Verder is er nog Stéphane Badji, die tegen Club de positie van Najar overnam. Ondanks een solide prestatie heerst er toch twijfel of de Senegalees de beste optie is. Stéphane Badji moest tegen Club Brugge noodgedwongen depanneren.Hij speelde degelijk, al stapte hij wel verkeerd uit bij de kans van Izquierdo. Dat was een waarschuwing.Hij deed het verdedigend vrij goed, maar was dat omdat hij goed was of omdat Izquierdo zo zwak was? Hij heeft vroeger al op die positie gespeeld, maar het is niet de man die hetzelfde kan brengen als Najar. Badji lijkt de meest logische keuze, maar of deze de beste is moet de toekomst uitwijzen.Daarnaast zijn er nog twee verloren zonen. Fabrice N'Sakala is dan wel linksvoetig, maar depanneerde in het verleden al op rechts en werd voor de wintersop al eens kort opgevist. De minst waarschijnlijke optie is Anthony Vanden Borre. Een groot deel van de fans zou hem graag zien terugkeren, maar Hasi lijkt niet geneigd het enfant terrible nog een kans te geven.


 

Voetbalprimeur

playoffs gent adjei najar galhardo badji nsakala vandenborre

Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin

Meer nieuws...