Plaats Hasi jeugdig Ghanese toptalent op de rechtsachter?

Anderlecht-trainer Besnik Hasi zit met de handen in het haar. Andy Najar is zes maanden out en dus moet de Albanees op zoek naar een vervanger op de rechtsachter. Er zijn verschillende pistes, maar mogelijk zoekt Hasi zijn heil bij de beloften. 


Daar loopt de 18-jarige Emmanuel Sowah Adjei rond. De Ghanees is een jeugdinternational en een zuivere rechtsachter. Hij arriveerde pas in januari bij Anderlecht, maar maakte al indruk bij de beloften. Hij traint deze week mee met de A-kern en is dus een optie om Najar te vervangen, aldus Het Nieuwsblad.


Met Rafael Galhardo loopt er nog een rechtsachter rond in de paars-witte kern, maar de Braziliaan haalt amper de selectie. Hasi liet al meermaals verstaan dat Galhardo kampt met serieuze aanpassingsproblemen. Verder is er nog Stéphane Badji, die tegen Club de positie van Najar overnam. Ondanks een solide prestatie heerst er toch twijfel of de Senegalees de beste optie is. Stéphane Badji moest tegen Club Brugge noodgedwongen depanneren.Hij speelde degelijk, al stapte hij wel verkeerd uit bij de kans van Izquierdo. Dat was een waarschuwing.Hij deed het verdedigend vrij goed, maar was dat omdat hij goed was of omdat Izquierdo zo zwak was? Hij heeft vroeger al op die positie gespeeld, maar het is niet de man die hetzelfde kan brengen als Najar. Badji lijkt de meest logische keuze, maar of deze de beste is moet de toekomst uitwijzen.Daarnaast zijn er nog twee verloren zonen. Fabrice N'Sakala is dan wel linksvoetig, maar depanneerde in het verleden al op rechts en werd voor de wintersop al eens kort opgevist. De minst waarschijnlijke optie is Anthony Vanden Borre. Een groot deel van de fans zou hem graag zien terugkeren, maar Hasi lijkt niet geneigd het enfant terrible nog een kans te geven.


 

Voetbalprimeur

playoffs gent adjei najar galhardo badji nsakala vandenborre

Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk
Vanhaezebrouck: "Operatie voor Onyekuru onafwendbaar"
Vanhaezebrouck praat met Vranjes
Anderlecht volgt spits van Standard
Anderlecht volgt drie alternatieven voor Vranjes
Charleroi wil aankoopoptie Lukebakio lichten
Anderlecht plant bod op Ghanese flankaanvaller
Pieter Gerkens: "Door het play-offsysteem is alles mogelijk"
Stanciu is medisch gekeurd, Sparta Praag en RSCA praten voort
Rudi Verkempinck: "Stanciu geloofde dat hij het kon keren, maar het is niet gelukt"
UEFA-rapport: geen enkele club verdient meer aan zijn fans dan Anderlecht

Meer nieuws...