Anderlecht verslaat Club en nadert tot op 1 punt

Anderlecht heeft de topper tegen leider Club Brugge met 1-0 gewonnen. Tielemans maakte op het uur de enige goal en bezorgde Anderlecht een 9 op 9 in deze play-offs, waardoor het tot op 1 punt komt van Club. Het voetbal was vandaag weer niet goed, maar de strijd en de spanning maakten veel goed.

De sensatie was aanvankelijk vooral vooraf te rapen. Anderlecht had sleutelspelers Najar, Acheampong en Dendoncker immers kunnen klaarstomen voor de topper, terwijl er bij Club Brugge met Engels en Refaelov twee cruciale pionnen niet op het wedstrijdblad geraakten. Najar beleefde echter weinig plezier aan zijn wedstrijd, want al na een kwartier verliet de Hondurees het toneel nadat hij door zijn knie was gezakt. Het voetbal was in de openingsfase niet veel soeps en dus kwam de eerste Brugse kans als een donderslag bij heldere hemel. Vanaken verlengde knap tot bij Diaby, die tegen de paal besloot. Club Brugge gebruikte het recept dat tegen Oostende en Gent zo goed had gewerkt. Het maakte Anderlecht het leven zuur door fel en hoog te jagen. Anderlecht nam stilaan het commando over en rekende daarvoor op Okaka, die betrokken was bij zowat elke aanval van paarswit. Zo kon de Italiaanse spits net niet bij een voorzet van Tielemans. Het venijn zat ei zo na in de staart van de eerste helft, waar beide ploegen nog een uitstekende kans kregen. Izquierdo dwong Proto tot een geweldige save, aan de overkant won Okaka het duel van zowel Denswil als Poulain, maar bij de afwerking kon Butelle er nog net een hieltje tegenzetten. Rusten gingen we dus doen bij een brilscore, ondanks mogelijkheden aan beide zijden.

De tweede helft begon ook al flauwtjes. Die van Anderlecht boden de bezoekers door onoplettend uit te voetballen een kansje aan. Vormer probeerde Proto met een plaatsbal te verslaan, maar zag zijn poging net over de dwarsligger zoeven. Na die waarschuwing nam de thuisploeg wel de handschoen op. Djuricic, ingevallen voor de duizelige Praet, loodste Tielemans met de medewerking van de ingedommelde Meunier door de buitenspelval. De jonge middenvelder vloerde Butelle met een venijnig schot in de korte hoek. De eerste Brugse competitiezege op Anderlecht sinds 1998 leek plots heel veraf. Toch rechtte Club de rug, ook al omdat er plots angst in de Brusselse rangen sloop. Club Brugge drukte, maar bij afwezigheid van Refaelov miste het de nodige creativiteit. Invaller Pereira mikte de laatste en meest veelbelovende kans hoog over. Het doelpunt van Tielemans was zo beslissend in een pittige topper, waarbij Anderlecht aan het langste eind trok. De Jupiler Pro League Play-Offs blijven razend spannend bovenin, waar Club Brugge de Brusselaars ziet naderen tot op één puntje.

ONS BESLUIT: We kregen een vrij evenwichtige topper te zien met veel intensiteit. Zowel Club als Anderlecht kregen kansen, maar enkel de Brusselaars konden het afmaken. Anderlecht deed wat het moest en nadert tot op één puntje van Brugge. Het wordt nog spannend in deze Jupiler Pro League Play-Offs! Tijdens de midweek trekt Club naar Genk, Anderlecht moet naar Gent.

Goal: 61' Tielemans (1-0)
Anderlecht: Proto, Buttner, Nuytinck, Kara, Najar (15' Badji), Acheampong (82' Deschacht), Defour, Tielemans, Dendoncker, Praet (49' Djuricic), Okaka
Club Brugge: Butelle, De Bock, Denswil, Poulain, Meunier, Izquierdo (88' Bolingoli), Simons, Vanaken, Vormer, Gedoz (71' Vossen), Diaby (66' Pereira)
Gele kaarten: 19' Gedoz, 40' Meunier, 76' Buttner, 89' De Bock
Scheidsrechter: Verbist
Toeschouwers: 25.000

jupilerproleague playoffs brugge

Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"
Stanciu vandaag van Sparta Praag
Vranjes wil naar Anderlecht
Dames op winterstage in Valencia
RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon
Frutos duikt weer op in Neerpede
Anderlecht doet bod Ognjen Vranjes van AEK Athene
Anthony Vanden Borre mag niet terug naar Anderlecht
Najar: "Ja ik heb geweend, het was een zware periode voor mij"
Scheidsrechter Luc Wouters bergt na 15 jaar zijn fluitje op
RSC Anderlecht is begonnen met aanleg nieuwe grasmat
Schandalig; Anderlecht heeft nog 9 dagen om iets te doen aan het veld
Transfer Stanciu zit volledig in het slop
Scoutingsteam versterkt zich met bekende Deen

Meer nieuws...