Proto: "De match mag hevig zijn maar er zijn limieten"

Silvio Proto heeft bij Anderlecht nog nooit thuis verloren van Club Brugge, en dat wil hij zo houden. Toch is hij beducht voor Club: niet alleen voor hun voetbalkwaliteiten, maar ook voor hun andere trucs.


Proto vindt namelijk dat Club er opmerkelijke tactieken op nahoudt. "Ik hoop alleen dat het niet tot provocaties komt, want tijdens de vorige confrontaties schrokken ze er bij Brugge niet voor terug om spelers constant op te jutten. De match mag hevig zijn, maar er zijn limieten", waarschuwt de doelman in Het Belang Van Limburg.


Nochtans: Proto was in het verleden ook niet bang om een beetje uit te dagen. Die tijd is nu voorbij. "Hola, ik kreeg al twee jaar geen gele kaart meer. Alleen tegen Standard stampte ik eens een bal in de tribune, een slechte reactie. Ik probeer tegenwoordig meer als familieman te reageren", laat hij weten. Club Brugge wordt gezien als dé titelfavoriet, maar dat vindt Proto voorbarig. "Ze stralen wel een zekere rust uit, maar ze staan dan ook voor het eerst zo comfortabel aan de leiding in de Play-Offs. Vorig jaar slonk de kloof sneller. Het is aan ons om nu hun eerste punten af te pakken en dan zien we wel hoe ze reageren. Omdat zij al meer dan tien jaar wachten op een titel, moet er ook druk zijn bij hen. Ze waren er de afgelopen jaren nooit zo dicht bij als nu."

Voetbalprimeur

playoffs brugge proto

Spelers van RSCA mogen niet klagen over loon
Anderlecht doet bod op Canadese international
Raul Jimenez nadrukkelijker gelinkt aan Anderlecht
Svilar trekt wellicht voor 3 miljoen euro naar Benfica
Antwerp wil Ganvoula huren
Van Holsbeeck: "Sven moet zich gewoon nog een beetje aanpassen"
Davy Roef naar Waasland - Beveren
Trebel hervat morgen
Argentijnse jonge doelman komt op proef
Van Holsbeeck: "Meer clubs met belangstelling voor Svilar"
Anderlecht wil Thelin kwijt maar Bordeaux weet van niets
Frank Boeckx staat weer in doel
Herman Van Holsbeeck: "Vorig jaar vochten ze voor elke meter die mentaliteit zie ik nu niet"
Zoon Max de jong wordt derde doelman
Anderlecht gaat met Atlético Madrid praten over Dendoncker

Meer nieuws...