Proto: "De match mag hevig zijn maar er zijn limieten"

Silvio Proto heeft bij Anderlecht nog nooit thuis verloren van Club Brugge, en dat wil hij zo houden. Toch is hij beducht voor Club: niet alleen voor hun voetbalkwaliteiten, maar ook voor hun andere trucs.


Proto vindt namelijk dat Club er opmerkelijke tactieken op nahoudt. "Ik hoop alleen dat het niet tot provocaties komt, want tijdens de vorige confrontaties schrokken ze er bij Brugge niet voor terug om spelers constant op te jutten. De match mag hevig zijn, maar er zijn limieten", waarschuwt de doelman in Het Belang Van Limburg.


Nochtans: Proto was in het verleden ook niet bang om een beetje uit te dagen. Die tijd is nu voorbij. "Hola, ik kreeg al twee jaar geen gele kaart meer. Alleen tegen Standard stampte ik eens een bal in de tribune, een slechte reactie. Ik probeer tegenwoordig meer als familieman te reageren", laat hij weten. Club Brugge wordt gezien als dé titelfavoriet, maar dat vindt Proto voorbarig. "Ze stralen wel een zekere rust uit, maar ze staan dan ook voor het eerst zo comfortabel aan de leiding in de Play-Offs. Vorig jaar slonk de kloof sneller. Het is aan ons om nu hun eerste punten af te pakken en dan zien we wel hoe ze reageren. Omdat zij al meer dan tien jaar wachten op een titel, moet er ook druk zijn bij hen. Ze waren er de afgelopen jaren nooit zo dicht bij als nu."

Voetbalprimeur

playoffs brugge proto

Anderlecht verwelkomt twee nieuwkomers op training
Teodorczyk in beeld bij AS Roma
Anderlecht opnieuw gelinkt aan Poolse spelmaker Lipski
Anderlecht mag Mata stilaan vergeten
Hassan Trezeguet op huurbasis naar Turkse Kasimpasa
Jochen De Coene: "We kunnen spelers nu in de ideale omstandigheden testen"
Linard voorzitter van KBVB
Kawaya definitief naar KV Mechelen
Roef op weg naar Spanje
Lukasz Teodorczyk blijft wellicht bij Anderlecht
Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"

Meer nieuws...