Van Holsbeeck: "Overtuigd dat Anderlecht ideale plek is voor jonge spelers"

Herman Van Holsbeeck heeft een erg goed gevoel bij de jeugdopleiding van Anderlecht. De manager denkt ook dat Charly Musonda Junior veel verder had kunnen staan dan waar hij nu staat.


Musonda wordt momenteel door Chelsea uitgeleend aan het Spaanse Real Betis. In het verleden was Musonda aan de slag bij de jeugd van Anderlecht, maar hij verliet paars-wit voor Chelsea.
“Ik ben ervan overtuigd dat Anderlecht de ideale plek is voor een jonge speler zijn eerste stappen te zetten in het profvoetbal”, zo zegt Van Holsbeeck aan Sudpresse. “Indien Charly Musonda Jr. hetzelfde geduld had gehad als Tielemans, dan had hij nu al een paar honderd wedstrijden op hoog niveau op de teller staan.”"De verbeterde infrastructuur is een sterk teken van onze wil om te trainen", zegt Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck bij Sudpresse. "De renovatie van Neerpede heeft de club 10 miljoen euro gekost, maar het was nodig."
Door de successen van Anderlecht in Europa, maar ook van de Rode Duivels op internationaal vlak, komen de scouts steeds vaker naar Neerpede. "We kunnen die scouts niet tegenhouden", aldus Van Holsbeeck. "We kunnen de jeugd alleen maar proberen te overtuigen te blijven. Infrastructuur kan daarbij een rol spelen, maar vaak ligt het ook aan hun entourage."


Op een budget van 40 miljoen euro wordt bij Anderlecht 4,2 miljoen euro besteed aan de opleiding (4 miljoen euro bij Club Brugge en 3,3 miljoen euro bij Standard). 72 procent van dat bedrag gaat naar contracten van spelers en staff (25 procent bij Standard en 50 procent bij Club Brugge). 12 procent gaat naar de studies, 10 procent naar scouting en 6 procent naar uitrusting.

vanholsbeeck

Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA
Vermoedelijke opstelling voor bekerduel bij Westerlo
A-kern onder de indruk van Frutos
Frutos: "Ik heb maar twintig minuten nodig om bestuur te overtuigen"
Weiler erg boos op fotografen in Zürich
RSCA-fans verwachten excuses van voorzitter
Tielemans voor het 3e jaar op een rij kanshebber op Golden Boy Award
Hein Vanhaezebrouck: "Ik ga daar niets over zeggen"
Frutos: "Mijn taak nu om de ploeg klaar te stomen"
Frutos spreekt deze middag met pers

Meer nieuws...