Hasi: "Een goal kan Djuricic bevrijden, want hij kan enorm goed voetballen"

Anderlecht won tegen Genk met een gelukje. Besnik Hasi vond dat daar deze week veel te veel nadruk werd op gelegd. "Zijn wij soms de enigen die met geluk wonnen?", vroeg hij zich af. In ieder geval wil hij het zover niet meer laten komen.


Op de vraag of nu Tielemans en Defour samen gaan spelen, gaf Hasi geen duidelijk antwoord. "Ik ga die keuzes maken. Waarom denken jullie dat? Omdat we zo getraind hebben? (lacht) Ze kunnen samenspelen, maar het valt ook af te wachten hoe Zulte Waregem gaat spelen. Zij hebben hun opstelling gevonden. Ze hebben spelers die goed kunnen voetballen met Kaya en De Ridder en Cordaro op de flanken, Dalsgaard op de rechtsbuiten. Leye vooraan is dan weer gevaarlijk op de voorzetten. Onze wedstrijden zijn vanaf nu allemaal cruciaal", gaat de coach verder, "We willen de kloof met Gent en Brugge niet groter maken. We staan nu derde en staan dus niet in de positie om te beginnen rekenen. We moeten gewoon al onze wedstrijden winnen. Zo simpel is het."


Maar het blijft een feit dat Anderlecht tegen Genk bijzonder weinig kansen kon creëren. "Ja, dat lees ik al heel de week. Zijn wij soms de enigen die met een own goal gewonnen hebben? Ik besef wel dat er te weinig beweging in zat. We hadden bepaalde patronen getraind, maar die kwamen er niet uit op de match", aldus Hasi.Maar hoe gaat hij dat nu oplossen? Want met Okaka heeft Hasi een spits die soms ver van de zestien te vinden is. "Dat weten we en dat ga je ook niet veranderen bij Stefano. We moeten ervoor zorgen dat er meer mensen in zijn rug lopen."
En dan wordt er automatisch gekeken naar de flankaanvallers en Filip Djuricic. Die laatste blijft maar op zoek naar zijn eerste goal. "Hij zit daar ook mee. Vanaf dat de match begint, legt hij zichzelf enorme druk op. Dat maakt mee dat zijn acties niet altijd lukken. Hij mist soms die frisheid in de laatste meters. Eén goal kan hem bevrijden, want hij kan enorm goed voetballen, dat zien we elke week."De Argentijnse beloftencoach Frutos werd onlangs gepromoveerd tot 'performance manager'. Hoewel Anderlecht benadrukte dat Hasi hoofdverantwoordelijk is voor de eerste ploeg, wou de trainer geen reactie geven op de strategische zet om Frutos meer inspraak te geven in sportieve zaken: "Ik wil vandaag alleen spreken over Zulte Waregem. (kribbig) Als jullie willen (spreken over Frutos), dan ben ik weg. Ik ben niet geplaatst om een reactie te geven. De mensen die dat verteld hebben, moeten een reactie geven." Hasi wist verder te vertellen dat hij zondag nog steeds twee belangrijke spelers moet missen. "Hij zal zondag nog niet spelen", aldus Hasi
Ook Deschacht is meer dan waarschijnlijk out. "Olivier heeft last van de adductoren", aldus Hasi. "We gaan de komende weken geen risico's nemen met hem." Bram Nuytinck behoudt zo zijn basisplaats.

playoffs zulte hasi

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...