Hasi: "Een goal kan Djuricic bevrijden, want hij kan enorm goed voetballen"

Anderlecht won tegen Genk met een gelukje. Besnik Hasi vond dat daar deze week veel te veel nadruk werd op gelegd. "Zijn wij soms de enigen die met geluk wonnen?", vroeg hij zich af. In ieder geval wil hij het zover niet meer laten komen.


Op de vraag of nu Tielemans en Defour samen gaan spelen, gaf Hasi geen duidelijk antwoord. "Ik ga die keuzes maken. Waarom denken jullie dat? Omdat we zo getraind hebben? (lacht) Ze kunnen samenspelen, maar het valt ook af te wachten hoe Zulte Waregem gaat spelen. Zij hebben hun opstelling gevonden. Ze hebben spelers die goed kunnen voetballen met Kaya en De Ridder en Cordaro op de flanken, Dalsgaard op de rechtsbuiten. Leye vooraan is dan weer gevaarlijk op de voorzetten. Onze wedstrijden zijn vanaf nu allemaal cruciaal", gaat de coach verder, "We willen de kloof met Gent en Brugge niet groter maken. We staan nu derde en staan dus niet in de positie om te beginnen rekenen. We moeten gewoon al onze wedstrijden winnen. Zo simpel is het."


Maar het blijft een feit dat Anderlecht tegen Genk bijzonder weinig kansen kon creëren. "Ja, dat lees ik al heel de week. Zijn wij soms de enigen die met een own goal gewonnen hebben? Ik besef wel dat er te weinig beweging in zat. We hadden bepaalde patronen getraind, maar die kwamen er niet uit op de match", aldus Hasi.Maar hoe gaat hij dat nu oplossen? Want met Okaka heeft Hasi een spits die soms ver van de zestien te vinden is. "Dat weten we en dat ga je ook niet veranderen bij Stefano. We moeten ervoor zorgen dat er meer mensen in zijn rug lopen."
En dan wordt er automatisch gekeken naar de flankaanvallers en Filip Djuricic. Die laatste blijft maar op zoek naar zijn eerste goal. "Hij zit daar ook mee. Vanaf dat de match begint, legt hij zichzelf enorme druk op. Dat maakt mee dat zijn acties niet altijd lukken. Hij mist soms die frisheid in de laatste meters. Eén goal kan hem bevrijden, want hij kan enorm goed voetballen, dat zien we elke week."De Argentijnse beloftencoach Frutos werd onlangs gepromoveerd tot 'performance manager'. Hoewel Anderlecht benadrukte dat Hasi hoofdverantwoordelijk is voor de eerste ploeg, wou de trainer geen reactie geven op de strategische zet om Frutos meer inspraak te geven in sportieve zaken: "Ik wil vandaag alleen spreken over Zulte Waregem. (kribbig) Als jullie willen (spreken over Frutos), dan ben ik weg. Ik ben niet geplaatst om een reactie te geven. De mensen die dat verteld hebben, moeten een reactie geven." Hasi wist verder te vertellen dat hij zondag nog steeds twee belangrijke spelers moet missen. "Hij zal zondag nog niet spelen", aldus Hasi
Ook Deschacht is meer dan waarschijnlijk out. "Olivier heeft last van de adductoren", aldus Hasi. "We gaan de komende weken geen risico's nemen met hem." Bram Nuytinck behoudt zo zijn basisplaats.

playoffs zulte hasi

Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht

Meer nieuws...