Heleen Jaques (rsca dames): "Kiezen tussen bekerwinst of titel kan ik niet"

Anderlecht heeft de reguliere competitie bij de vrouwen afgesloten op plek 1. Vrijdagavond begint het aan play-off 1 als leider. "Dat hadden we gehoopt, maar zeker niet verwacht aan het begin van het seizoen", aldus Heleen Jaques.


Jaques kwam afgelopen zomer over van Club Brugge naar Anderlecht en draait met paars-wit meteen helemaal bovenaan mee. "We hadden het natuurlijk wel gehoopt, maar zeker niet verwacht om nu eerste te staan. Ons doel vooral was zo goed mogelijk trainen en dan zien waar we zouden stranden."


En dat leverde dus een voorlopige eerste plaats op: "Dat geeft vertrouwen richting play-offs, al zullen die zeker niet makkelijk worden. Alle vier de teams maken nog kans op de eindwinst, en door de halvering van de punten zijn we natuurlijk de helft van onze voorsprong kwijt. Daarom dat het belangrijk is de voetjes op de grond te houden: we zijn er nog lang niet."Op conditioneel vlak zit het bij Anderlecht allemaal snor: "Er wordt dit seizoen met een fysical coach gewerkt en dat werpt inderdaad zijn vruchten af. We missen een paar belangrijke spelers door blessures, maar we hebben ook de goede vorm te pakken. En de vorm van de dag zal wel degelijk zijn rol spelen. Zes finales op korte tijd in een voor ons drukke periode met ook nog wedstrijden voor de Belgian Red Flames en een bekerfinale: de bank zal ook zeker invloed hebben op wie uiteindelijk de titel kan pakken. Kiezen tussen bekerwinst of de titel? Dat kan ik niet", besluit Jaques lachend.*Play-Offs starten morgen vrijdag 1 april om 19u30 met Anderlecht - Gent in Tubeke.

Voetbalkrant

dames rsca jaques

Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen

Meer nieuws...