Heleen Jaques (rsca dames): "Kiezen tussen bekerwinst of titel kan ik niet"

Anderlecht heeft de reguliere competitie bij de vrouwen afgesloten op plek 1. Vrijdagavond begint het aan play-off 1 als leider. "Dat hadden we gehoopt, maar zeker niet verwacht aan het begin van het seizoen", aldus Heleen Jaques.


Jaques kwam afgelopen zomer over van Club Brugge naar Anderlecht en draait met paars-wit meteen helemaal bovenaan mee. "We hadden het natuurlijk wel gehoopt, maar zeker niet verwacht om nu eerste te staan. Ons doel vooral was zo goed mogelijk trainen en dan zien waar we zouden stranden."


En dat leverde dus een voorlopige eerste plaats op: "Dat geeft vertrouwen richting play-offs, al zullen die zeker niet makkelijk worden. Alle vier de teams maken nog kans op de eindwinst, en door de halvering van de punten zijn we natuurlijk de helft van onze voorsprong kwijt. Daarom dat het belangrijk is de voetjes op de grond te houden: we zijn er nog lang niet."Op conditioneel vlak zit het bij Anderlecht allemaal snor: "Er wordt dit seizoen met een fysical coach gewerkt en dat werpt inderdaad zijn vruchten af. We missen een paar belangrijke spelers door blessures, maar we hebben ook de goede vorm te pakken. En de vorm van de dag zal wel degelijk zijn rol spelen. Zes finales op korte tijd in een voor ons drukke periode met ook nog wedstrijden voor de Belgian Red Flames en een bekerfinale: de bank zal ook zeker invloed hebben op wie uiteindelijk de titel kan pakken. Kiezen tussen bekerwinst of de titel? Dat kan ik niet", besluit Jaques lachend.*Play-Offs starten morgen vrijdag 1 april om 19u30 met Anderlecht - Gent in Tubeke.

Voetbalkrant

dames rsca jaques

Tielemans voor het 3e jaar op een rij kanshebber op Golden Boy Award
Hein Vanhaezebrouck: "Ik ga daar niets over zeggen"
Frutos: "Mijn taak nu om de ploeg klaar te stomen"
Frutos spreekt deze middag met pers
Frank de Boer staat open voor gesprek met RSCA
Hein Vanhaezebrouck bovenaan verlanglijstje
AA Gent-voorzitter: "Hein heeft het laatste woord"
Anderlecht Fan Board: "Al hadden we 10 punten meer,we waren spelniveau beu"
Najar nog minstens zes weken aan de kant
Weiler krijgt van Anderlecht nog 400.000 euro
Steegen: "Reactie Roger Vanden Stock was pure emotie"
RSCA-fans planden nog hardere acties
Enkele spelers: "Laat dit niet gebeuren,wij spelen slecht, niet René"
Opvallend: RSCA van Weiler schiet meest op doel en heeft meeste kansen dit seizoen
Anderlecht gaat grote jeugdtalenten anders begeleiden

Meer nieuws...