Dames: Anderlecht wint topper tegen Gent

AA Gent en Anderlecht waren beiden al zeker van een stekje in play-off 1, in het onderlinge duel was de vraag hoe groot het verschil tussen nummer 1 en 4 zou worden bij de start van die play-offs.


Beide teams moesten een aantal speelsters missen met blessures. Zo waren de Red Flames Heleen Jaques en Elien Van Wijnendaele beiden buiten strijd na een trap tijdens de midweekwedstrijd. Nervositieit was er ook voldoende aanwezig, waardoor het goed voetbal soms wat achterwege bleef in de topper van de speeldag.
Het begin was nochtans veelbelovend: Pauline Crammer had na vijf minuten de vuisten van Nicky Evrard op de proef gesteld, aan de overkant waren er ook een paar hete standjes voor de kooi van Diede Lemey. Amber Maximus mocht eens vrij inkoppen, ook Bieke Vandenbussche toonde zich gevaarlijk. Daarna viel de match echter een beetje stil, waardoor een brilscore aan de rust al bij al terecht was.Meteen na de rust was het wel raak. Gent speelde een terugspeelbal niet hard genoeg op keepster Evrard, Crammer kon via de voeten van de keepster profiteren en tikte zo paars-wit op voorsprong. De Buffalo's trokken daarop moedig ten strijde en brachten ook nog Mariam Toloba en Sylvana Tieleman in voor meer aanvallende stootkracht.
De beste kans in de tweede helft was voor Kassandra Missipo, zij mocht aan de tweede paal plots inkoppen, maar mikte een half metertje naast het doel van Lemey. Anderlecht kwam nog onder druk, maar speelde soms ook een paar keer snel in de omschakeling. Wiard kopte nog op de lat, Evrard hield Crammer van de 0-2.
Doelpunten vielen er echter niet meer, waardoor paars-wit met de drie punten naar huis kon. *Anderlecht gaat zo als leider de play-offs in, met 4 punten voorsprong op Lierse (dat makkelijk won bij Heist), 6 op Standard en 12 op Gent. Maar de punten worden natuurlijk in twee gedeeld bij de start van die eindstrijd, alles is dus nog mogelijk.

Voetbalkrant

dames gent

Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen

Meer nieuws...