Anderlecht haalt in jaar zonder titel 74 miljoen euro aan inkomsten en meeste winst

KRC Genk is op papier nog rijkste club van het land omdat de Limburgers het meeste eigen vermogen (18milj. euro) hebben. Maar Genk heeft de laatste jaren veel van haar pluimen verloren. Vorig seizoen boekte het een verlies van meer dan 8 miljoen euro. Maar als we verder kijken, is Anderlecht nog steeds de toonaangevende club in BelgiŽ. Anderlecht heeft een eigen vermogen van 13 milj. euro. en meer dan 74 miljoen euro aan inkomsten en vorig seizoen de club met de meeste winst met 3,5 miljoen euro.


Op basis van eigen vermogen - wat er overblijft als alle activa verkocht worden en de schulden afbetaald - is Genk de beste van de klas. Dat ze hun stadion in eigen handen hebben, is daarbij de grootste factor. Genk moet wel zijn loonkost in het oog houden om gezond te blijven, weet Het Nieuwsblad.
Maar wat Anderlecht heeft opgebouwd, kunnen ze niet evenaren. De omzet van de Brusselaars bedraagt zo'n 53 miljoen euro per jaar, zelfs als er geen titel of beker gepakt werd. Club Brugge is de nummer twee van de klas met een omzet van 37 miljoen euro, het verschil blijft dus groot. Club-Brugge heeft wel een schulden last van 15 miljoen euro en boekte 55 miljoen euro aan inkomsten.


Bij Standard bedragen die schulden naar verluidt liefst 20,60 miljoen. Oostende zou 12 miljoen schulden hebben en Gent 33 miljoen schulden.


rsca

Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor ServiŽ
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren
Clasico in Beker van BelgiŽ
Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"

Meer nieuws...