Anderlecht haalt in jaar zonder titel 74 miljoen euro aan inkomsten en meeste winst

KRC Genk is op papier nog rijkste club van het land omdat de Limburgers het meeste eigen vermogen (18milj. euro) hebben. Maar Genk heeft de laatste jaren veel van haar pluimen verloren. Vorig seizoen boekte het een verlies van meer dan 8 miljoen euro. Maar als we verder kijken, is Anderlecht nog steeds de toonaangevende club in België. Anderlecht heeft een eigen vermogen van 13 milj. euro. en meer dan 74 miljoen euro aan inkomsten en vorig seizoen de club met de meeste winst met 3,5 miljoen euro.


Op basis van eigen vermogen - wat er overblijft als alle activa verkocht worden en de schulden afbetaald - is Genk de beste van de klas. Dat ze hun stadion in eigen handen hebben, is daarbij de grootste factor. Genk moet wel zijn loonkost in het oog houden om gezond te blijven, weet Het Nieuwsblad.
Maar wat Anderlecht heeft opgebouwd, kunnen ze niet evenaren. De omzet van de Brusselaars bedraagt zo'n 53 miljoen euro per jaar, zelfs als er geen titel of beker gepakt werd. Club Brugge is de nummer twee van de klas met een omzet van 37 miljoen euro, het verschil blijft dus groot. Club-Brugge heeft wel een schulden last van 15 miljoen euro en boekte 55 miljoen euro aan inkomsten.


Bij Standard bedragen die schulden naar verluidt liefst 20,60 miljoen. Oostende zou 12 miljoen schulden hebben en Gent 33 miljoen schulden.


rsca

Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker
Kenny Saief maakt meteen indruk
Anderlecht blijft jagen op Dimata
Anderlecht geen interesse in Standard spelers
Vanhaezebrouck: "Sommige spelers zijn 'Niet te koop' maar ik beslis dat niet"
Anderlecht laat Trebel niet vertrekken
Ex Ref Breda: "Lambrechts nam juiste beslissing"
Onyekuru: “Het doel is om speelklaar te raken voor het seizoenseinde”
Kara mag in Senegal revalideren
Kums: "Ik wou gewoon een kopduel aangaan"
Mulder: "Spitsen worden steeds slechter bij Anderlecht"
Trebel: "We zijn op de goede weg"

Meer nieuws...