Mister Michel is vandaag jarig: "Yes, today I have 85"

Michel Verschueren is jarig. De eremanager van Anderlecht mag 85 kaarsjes uitblazen en gaat vanmiddag een lekker maal verhapstukken in een Brussels sterrenrestaurant. Sporza belde hem vanochtend even op om hem te feliciteren.


"Yes, today I have 85. 85. 85", neemt Verschueren de telefoon op. "Mijn dag zal drukbezet zijn, want mijn verjaardag wordt aangenaam verstoord, omdat we vanavond tegen Sjachtjor spelen. Ik hoop dat de spelers me een aangename verrassing zullen aanbieden onder de vorm van een kwalificatie. 
In het stadion zal ik zoals altijd naast mijn twee vrienden zitten: Paul Van Himst en Eddy Merckx. Ik hoop dat we samen een plaats in de kwartfinales van de Europa League zullen kunnen vieren, naast mijn "eighty-five"."


"Hoe de aanloop naar de wedstrijd er voor mij uitziet? Ik moet met onder meer mijn voorzitter Roger Vanden Stock het bestuur van Sjachtjor Donjetsk ontvangen in de Comme Chez Soi. Dat is een 40-jarige traditie: wij ontvangen elke Europese tegenstrever op een traditionele lunch in dit Brusselse restaurant. Dat zal me aangenaam overkomen, denk ik.""Naast sportief succes voor Anderlecht mag u me een goeie gezondheid toewensen. Dat mijn geest en lichaam gezond mogen blijven om zo lang mogelijk tussen de mensen te kunnen blijven. Ik ben positief geboren en ik zal zo lang mogelijk positief blijven leven."


85 jaar is uiteraard een mooie leeftijd. Verschueren: "Je wordt maar één keer in je leven 85. Veel mensen komen daar niet aan toe, dus moet je dat serieus waarderen. Wat ik ook probeer te doen, want volgend jaar ben ik er misschien niet meer bij. Al hoop ik van wel natuurlijk. Daarom zeg ik tegen veel mensen: "Als je het plezier wil laten duren, dan belt ge naar Michel Verschueren"."

verschueren

Het einde van een tijdperk bij Anderlecht
Anderlecht gaat voor spits Rode Ster Belgrado
Het duo Wouter Vandenhaute - Paul Gheysens willen Anderlecht overnemen
Dames: Anderlecht haalt verschroeiend uit in clasico
Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"
Pieter Gerkens twijfelachtig voor verplaatsing naar Moeskroen
Hein Vanhaezebrouck: "Van drie spitsen heeft 'Teo' meest potentieel om te spelen bij Anderlecht"
Vanhaezebrouck neemt volledige B-kern mee op winterstage
Hamdi Harbaoui: "Ik wil beslissend zijn, zeker met het oog op het WK"
Jong talent Sieben Dewaele krijgt profcontract
Linksachter van Juventus weer in beeld bij paars-wit
Hein Vanhaezebrouck laat spelers marathon lopen
Philippe Clement: "Misschien is Van Holsbeeck al van gedacht veranderd over Thelin"
Gemeente Anderlecht onderzoekt toekomst van voetbalstadion
Overzicht RSCA-Internationals!

Meer nieuws...