Van Holsbeeck: "We doen zeker het seizoen uit met Hasi maar onregelmatigheden moet eruit"

Het bestuur voerde de druk op coach Besnik Hasi gevoelig op. De Albanese coach was daar niet mee opgezet Zijn spelersgroep liet tegen KV Kortrijk zien dat het nog altijd met hem wil doorgaan. Nu sprak ook Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck min of meer zijn vertrouwen uit in zijn trainer.


Van Holsbleeck bluste het brandje vakkundig na de wedstrijd tegen Kortrijk. "We doen zeker het seizoen uit met de coach", klinkt het in Het Laatste Nieuws. "Al weet Hasi ook wel wat de ambitie van de club is. Kampioen worden dus. We hebben als bestuur nooit getwijfeld aan hem. En neen, we hebben nooit een plan-B in gedachten gehad. We hadden enkel een plan-A: winnen tegen Kortrijk. Dat is ook gebeurd", gaat Van Holsbeeck verder.


"Misschien zijn we iets te scherp geweest in onze communicatie, maar Besnik zegt soms ook dingen waar wij als bestuur 'oei oei' van zeggen", vervolgde de general manager. "Maar hij moet toch weten dat wij hem altijd zullen verdedigen. Langs onze kant is er geen probleem!"Dat wil niet zeggen dat Van Holsbeeck blind is voor alle kritiek die er is gekomen. "Wij staan altijd onder druk. Alles wordt uitvergroot, er worden honderden analyses geschreven. Voor Shakhtar hebben we te hard gesproken, maar bij ons is het incident al vergeten. Hasi is al lang genoeg bij Anderlecht om te weten hoe Van Holsbeeck en Vanden Stock in elkaar zitten."


In Anderlecht willen ze nu allemaal aan hetzelfde zeel trekken, met Hasi als leider. Want al spreken ze nu het vertrouwen uit, als Hasi de titel niet pakt, is het verhaal alsnog voorbij. "Club Brugge is wel favoriet, maar in de play-offs is alles mogelijk. De coach gelooft er in. Op Anderlecht moet je altijd voor de titel spelen. En hem twee jaar na elkaar missen, is geen optie. Op Anderlecht is er maar één goeie plaats en dat is de eerste, dat weet Besnik ook. Maar we doen sowieso het seizoen met Hasi uit. De spelers lieten zien dat ze achter hem staan. De sterkhouders hebben geen probleem met hem. Maar de onregelmatigheid moet eruit", besloot Van Holsbeeck.

vanholsbeeck hasi

Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"
Boeckx: "Rust bewaren was prioriteit"
David Sesa: "We respecteren ons contract"
Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo
Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA

Meer nieuws...