Van Holsbeeck: "We doen zeker het seizoen uit met Hasi maar onregelmatigheden moet eruit"

Het bestuur voerde de druk op coach Besnik Hasi gevoelig op. De Albanese coach was daar niet mee opgezet Zijn spelersgroep liet tegen KV Kortrijk zien dat het nog altijd met hem wil doorgaan. Nu sprak ook Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck min of meer zijn vertrouwen uit in zijn trainer.


Van Holsbleeck bluste het brandje vakkundig na de wedstrijd tegen Kortrijk. "We doen zeker het seizoen uit met de coach", klinkt het in Het Laatste Nieuws. "Al weet Hasi ook wel wat de ambitie van de club is. Kampioen worden dus. We hebben als bestuur nooit getwijfeld aan hem. En neen, we hebben nooit een plan-B in gedachten gehad. We hadden enkel een plan-A: winnen tegen Kortrijk. Dat is ook gebeurd", gaat Van Holsbeeck verder.


"Misschien zijn we iets te scherp geweest in onze communicatie, maar Besnik zegt soms ook dingen waar wij als bestuur 'oei oei' van zeggen", vervolgde de general manager. "Maar hij moet toch weten dat wij hem altijd zullen verdedigen. Langs onze kant is er geen probleem!"Dat wil niet zeggen dat Van Holsbeeck blind is voor alle kritiek die er is gekomen. "Wij staan altijd onder druk. Alles wordt uitvergroot, er worden honderden analyses geschreven. Voor Shakhtar hebben we te hard gesproken, maar bij ons is het incident al vergeten. Hasi is al lang genoeg bij Anderlecht om te weten hoe Van Holsbeeck en Vanden Stock in elkaar zitten."


In Anderlecht willen ze nu allemaal aan hetzelfde zeel trekken, met Hasi als leider. Want al spreken ze nu het vertrouwen uit, als Hasi de titel niet pakt, is het verhaal alsnog voorbij. "Club Brugge is wel favoriet, maar in de play-offs is alles mogelijk. De coach gelooft er in. Op Anderlecht moet je altijd voor de titel spelen. En hem twee jaar na elkaar missen, is geen optie. Op Anderlecht is er maar één goeie plaats en dat is de eerste, dat weet Besnik ook. Maar we doen sowieso het seizoen met Hasi uit. De spelers lieten zien dat ze achter hem staan. De sterkhouders hebben geen probleem met hem. Maar de onregelmatigheid moet eruit", besloot Van Holsbeeck.

vanholsbeeck hasi

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...