Van Holsbeeck: "Ja, wij zijn overtuigt van Trezeguet zijn kwaliteiten"

Anderlecht is al bezig met zijn huiswerk voor volgend seizoen. De Brusselse club zou zijn eerste transfer al beet hebben en dat werd ook bevestigt door Herman Van Holsbeeck.


Paars-wit zou de optie gelicht hebben in het contract van Mahmoud 'Trezeguet' Hassan. Toch wel opvallend want de 22-jarige Egyptenaar komt amper aan spelen toe en zat de afgelopen weken zelfs niet meer in de wedstrijdselectie. Manager Herman Van Holsbeeck legt de situatie uit.


"Ik maak de vergelijking met de transfer van Suarez in 2008. Ik belde toen naar Roger Vanden Stock vanuit Argentinië en zei hem: 'Kostprijs is 2,5 miljoen euro, onmiddellijk te betalen. Het seizoen daarop vroeg de voorzitter mij of ik wel verstand had van voetbal. Suarez zijn eerste seizoen was dramatisch. Uiteindelijk is Mati één van de beste spelers geworden van het laatste decennium. We zijn overtuigd van Trezeguet zijn kwaliteiten en potentieel. Maar hij komt van een ander continent en heeft meer tijd nodig net zoals Galhardo. Het is puur een sportieve beslissing." 


"Het is nu aan Trezeguet om te tonen dat we het niet bij het verkeerde eind hebben. In Egypte was hij de Gouden Schoen. Hij kan een bal aannemen en de actie maken. Hier moet hij nog leren dat hij ook moet werken indien hij de bal verliest", zegt hij in La Dernière Heure.


Trezeguet speelde dit seizoen amper vier wedstrijden voor Anderlecht. Hij kreeg slechts één basisplaats en viel drie keer in. Scoren lukte nog niet voor paars-wit. De flankspeler zal 2,2 miljoen euro moeten kosten.

VoetbalBelgië

trezeguet vanholsbeeck

Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht

Meer nieuws...