Van Holsbeeck: "Ja, wij zijn overtuigt van Trezeguet zijn kwaliteiten"

Anderlecht is al bezig met zijn huiswerk voor volgend seizoen. De Brusselse club zou zijn eerste transfer al beet hebben en dat werd ook bevestigt door Herman Van Holsbeeck.


Paars-wit zou de optie gelicht hebben in het contract van Mahmoud 'Trezeguet' Hassan. Toch wel opvallend want de 22-jarige Egyptenaar komt amper aan spelen toe en zat de afgelopen weken zelfs niet meer in de wedstrijdselectie. Manager Herman Van Holsbeeck legt de situatie uit.


"Ik maak de vergelijking met de transfer van Suarez in 2008. Ik belde toen naar Roger Vanden Stock vanuit Argentinië en zei hem: 'Kostprijs is 2,5 miljoen euro, onmiddellijk te betalen. Het seizoen daarop vroeg de voorzitter mij of ik wel verstand had van voetbal. Suarez zijn eerste seizoen was dramatisch. Uiteindelijk is Mati één van de beste spelers geworden van het laatste decennium. We zijn overtuigd van Trezeguet zijn kwaliteiten en potentieel. Maar hij komt van een ander continent en heeft meer tijd nodig net zoals Galhardo. Het is puur een sportieve beslissing." 


"Het is nu aan Trezeguet om te tonen dat we het niet bij het verkeerde eind hebben. In Egypte was hij de Gouden Schoen. Hij kan een bal aannemen en de actie maken. Hier moet hij nog leren dat hij ook moet werken indien hij de bal verliest", zegt hij in La Dernière Heure.


Trezeguet speelde dit seizoen amper vier wedstrijden voor Anderlecht. Hij kreeg slechts één basisplaats en viel drie keer in. Scoren lukte nog niet voor paars-wit. De flankspeler zal 2,2 miljoen euro moeten kosten.

VoetbalBelgië

trezeguet vanholsbeeck

Marc Coucke binnenkort Voorzitter Pro League?
Beerlandt (Besix) blijft aandeelhouder van RSC Anderlecht
Roger Vanden Stock: "Ik zal RSC Anderlecht nooit loslaten"
Veiligheidsmaatregelen blijven voorlopig van kracht
Vanhaezebrouck: "Offensief moet er nog iets bij komen"
Vanden Stock: "Hopelijk komt er deze week versterking"
Stanciu is van Sparta Praag
Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In België is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums

Meer nieuws...