Van Holsbeeck: "Ja, wij zijn overtuigt van Trezeguet zijn kwaliteiten"

Anderlecht is al bezig met zijn huiswerk voor volgend seizoen. De Brusselse club zou zijn eerste transfer al beet hebben en dat werd ook bevestigt door Herman Van Holsbeeck.


Paars-wit zou de optie gelicht hebben in het contract van Mahmoud 'Trezeguet' Hassan. Toch wel opvallend want de 22-jarige Egyptenaar komt amper aan spelen toe en zat de afgelopen weken zelfs niet meer in de wedstrijdselectie. Manager Herman Van Holsbeeck legt de situatie uit.


"Ik maak de vergelijking met de transfer van Suarez in 2008. Ik belde toen naar Roger Vanden Stock vanuit Argentinië en zei hem: 'Kostprijs is 2,5 miljoen euro, onmiddellijk te betalen. Het seizoen daarop vroeg de voorzitter mij of ik wel verstand had van voetbal. Suarez zijn eerste seizoen was dramatisch. Uiteindelijk is Mati één van de beste spelers geworden van het laatste decennium. We zijn overtuigd van Trezeguet zijn kwaliteiten en potentieel. Maar hij komt van een ander continent en heeft meer tijd nodig net zoals Galhardo. Het is puur een sportieve beslissing." 


"Het is nu aan Trezeguet om te tonen dat we het niet bij het verkeerde eind hebben. In Egypte was hij de Gouden Schoen. Hij kan een bal aannemen en de actie maken. Hier moet hij nog leren dat hij ook moet werken indien hij de bal verliest", zegt hij in La Dernière Heure.


Trezeguet speelde dit seizoen amper vier wedstrijden voor Anderlecht. Hij kreeg slechts één basisplaats en viel drie keer in. Scoren lukte nog niet voor paars-wit. De flankspeler zal 2,2 miljoen euro moeten kosten.

VoetbalBelgië

trezeguet vanholsbeeck

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...