"Er zijn geen excuses meer"

Het rommelt stevig bij Anderlecht. De ploeg laat heel wat steken vallen in de competitie en staat al negen punten achter op leider Club Brugge. Europees nemen de Brusselaars het vandaag op tegen Shakhtar Donetsk. Besnik Hasi ligt onder vuur en heeft een goed resultaat nodig.


Mocht Anderlecht zowel tegen Shakhtar Donetsk als tegen KV Kortrijk opnieuw niet het gewenste resultaat behalen zou dit wel eens het einde kunnen betekenen van de samenwerking tussen de club en Besnik Hasi. Het bestuur lijkt dan niet meer honderd procent achter de trainer te staan.
"Iedereen twijfelt op dit moment. Zo kan het gewoon niet meer verder. Ik hoop dat we niet opnieuw dezelfde beslissing moeten nemen als twee jaar geleden bij John Van den Brom", zegt Roger Vanden Stock in Het Nieuwsblad. 


Ook manager Herman Van Holsbeeck spreekt duidelijke taal. "We moeten gewoon niet rond de pot draaien. Als je als trainer van Anderlecht nul op zes haalt tegen Waasland-Beveren en Moeskroen-Péruwelz dan is je positie enorm verzwakt. We zijn ervan overtuigd das Hasi hard werkt maar hij moet ook zijn spelers scherp krijgen. Tegen Shakhtar Donetsk wil ik vechtlust en strijd zien, en tegen KV Kortrijk moet er gewonnen worden", stelt Van Holsbeeck. "Er zijn geen excuses meer. De spelers zeggen dat ze achter de coach staan. Het wordt tijd dat ze dat bewijzen op het veld", gaat Van Holsbeeck verder. "Matchen uitkiezen om uit te blinken is Anderlecht-onwaardig."

VoetbalBelgië

europaleague donjetsk vanholsbeeck vandenstock

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...