"Er zijn geen excuses meer"

Het rommelt stevig bij Anderlecht. De ploeg laat heel wat steken vallen in de competitie en staat al negen punten achter op leider Club Brugge. Europees nemen de Brusselaars het vandaag op tegen Shakhtar Donetsk. Besnik Hasi ligt onder vuur en heeft een goed resultaat nodig.


Mocht Anderlecht zowel tegen Shakhtar Donetsk als tegen KV Kortrijk opnieuw niet het gewenste resultaat behalen zou dit wel eens het einde kunnen betekenen van de samenwerking tussen de club en Besnik Hasi. Het bestuur lijkt dan niet meer honderd procent achter de trainer te staan.
"Iedereen twijfelt op dit moment. Zo kan het gewoon niet meer verder. Ik hoop dat we niet opnieuw dezelfde beslissing moeten nemen als twee jaar geleden bij John Van den Brom", zegt Roger Vanden Stock in Het Nieuwsblad. 


Ook manager Herman Van Holsbeeck spreekt duidelijke taal. "We moeten gewoon niet rond de pot draaien. Als je als trainer van Anderlecht nul op zes haalt tegen Waasland-Beveren en Moeskroen-Péruwelz dan is je positie enorm verzwakt. We zijn ervan overtuigd das Hasi hard werkt maar hij moet ook zijn spelers scherp krijgen. Tegen Shakhtar Donetsk wil ik vechtlust en strijd zien, en tegen KV Kortrijk moet er gewonnen worden", stelt Van Holsbeeck. "Er zijn geen excuses meer. De spelers zeggen dat ze achter de coach staan. Het wordt tijd dat ze dat bewijzen op het veld", gaat Van Holsbeeck verder. "Matchen uitkiezen om uit te blinken is Anderlecht-onwaardig."

VoetbalBelgië

europaleague donjetsk vanholsbeeck vandenstock

Azevedo-Janelas wekt Franse belangstelling
Jong RSCA talent tekent tot 2019
Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”
Gerkens: "Jammer dat de ref niet floot"
Vanhaezebrouck: "De scheids fluit bewust geen penalty, héél jammer"
René Weiler: "Ik heb mijn doelen bereikt bij Anderlecht"
Peter Vandenbempt: "Drie keer alleen voor de keeper en niet scoren, zo kun je niet winnen."
Sels: "Na de 1-1 dachten we dat we wedstrijd nog konden winnen"
Kums: "Niet enkel op Teo schieten"

Meer nieuws...