Frutos: "Bij de vier beste jeugdteams van Europa...Chapeau!"

Anderlecht plaatste zich in de Youth League voor de halve finale na een stuntzege tegen Barcelona. Daardoor mag paars-wit voor het tweede jaar op rij naar het eindtornooi in Nyon. Vorig seizoen ging Anderlecht eruit in de halve finale. Coach Nicolas Frutos is uiteraard tevreden en droomt al van meer.“Alles is mogelijk”, zegt Frutos in Het Laatste Nieuws. “Het zou mooi zijn om nu wél die stap te zetten, al moeten we straks wellicht Orel Mangala missen. Dat Anderlecht nog maar eens bij de vier beste jeugdteams van Europa hoort… Chapeau, Anderlecht. En merci dat ik voor deze club mag werken.”Het was Jorn Vancamp die met de openingstreffer in de 53ste minuut de ban brak. Het was voor de 17-jarige spits al zijn zesde treffer in zes wedstrijden in de Youth League. Straffe cijfers voor de jongeling, die met de nationale U17 vorig jaar ook al brons haalde op het WK. Nicolas Frutos was alvast zwaar onder de indruk van zijn poulain. "Hij is completer en beter dan ik destijds", schuwde de Argentijnse ex-spits en huidige beloftecoach de grote woorden niet. Maar niet enkel tegen Barcelona wil hij zulke inzet en mentaliteit zien. Frutos diepte een anekdote uit zijn eigen verleden op om aan te geven wat hij precies wil. "Ik speelde als vrij jonge gast bij Independiente, één van de Grote Vijf in Argentinië", begon De Reiger. "Op een bepaald moment speelden we 0-0 gelijk tegen een kleinere ploeg. Onze kapitein was werkelijk woedend en kwam de kleedkamer tierend ingelopen en sloeg op alles in zijn buurt. Ik vroeg hem wat er aan de hand was en of het gelijkspel nu echt zo erg was. Hij antwoordde me: "Volgende maandag spelen we tegen Boca Juniors, je zal wel zien." De week erna klopten we Boca op hun veld met 0-2. Maar we waren wel uit de Copa Libertadores geknikkerd."


"En toen vroeg ik het hem nogmaals. "Zie je nu? Je moet niet enkel tegen de grote teams willen winnen, maar ook tegen de kleine", antwoordde hij me. Dat wil ik van de jongeren bij Anderlecht ook zien. Ze moeten elke match willen winnen, want elke match is belangrijk. Als je dat leert, ben je klaar om in een grote club te spelen", benadrukte Frutos.Het was alsof hij een speech voor héél de club hield. "Nee, ik wil onze spelers laten zien wat ze in elke match moeten doen. In voetbal is alles mogelijk. Je kan tegen iedereen verliezen en tegen iedereen winnen. Barcelona, die willen winnen tegen iedereen!"
Maar dat de U19 weer bij de vier besten van Europa zitten, deed hem duidelijk wel plezier. "Kijk, we zijn door een fout van Zagreb doorgegaan. Dat is waar. Maar vandaag waren we beter en verdienden we het om door te gaan", besloot hij.

youthleague barcelona frutos

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...