Van Holsbeeck: "Het leek soms alsof we tegen twaalf man speelden"

Ook voor Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck was het een emotionele avond. "Het was een korte nacht na een onvoorstelbare wedstrijd."


"Na de onterechte strafschop dacht ik dat het een heel moeilijke avond zou worden, maar op basis van de tweede helft denk ik dat we verdiend gewonnen hebben. Je gaat er altijd vanuit dat de scheidsrechter een zo goed mogelijke wedstrijd probeert te fluiten, maar gisteren leek het toch alsof we soms tegen twaalf man speelden."


"De spelersgroep heeft ongelooflijk goed gereageerd en het enige dat we moeten onthouden is de reactie van de spelers, de overwinning en de kwalificatie voor de volgende ronde. Iedereen heeft alles gegeven voor elke vierkante meter en dat is het Anderlecht dat het bestuur en de supporters willen zien."


"Ik hoop dat we die goede lijn kunnen doortrekken naar zondag tegen Standard. De wedstrijd tegen Olympiakos kan voor een klik in de hoofden van de spelers zorgen. Als iedereen voor elkaar wil vechten, dan is deze ploeg tot veel in staat."


Matchwinnaar tegen Olympiakos was Frank Acheampong. Had Van Holsbeeck dat verwacht? "Met Afrikanen moet je geduld hebben. Dat is met hem ook zo. In het verleden scoorde hij moeilijk, maar de laatste weken scoort hij aan de lopende band en is hij heel gevaarlijk. Ik ben tevreden dat we tijd genomen hebben om met hem te blijven werken."

Sporza

europaleague olympiakos vanholsbeeck

Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"
Stanciu vandaag van Sparta Praag
Vranjes wil naar Anderlecht
Dames op winterstage in Valencia
RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon
Frutos duikt weer op in Neerpede
Anderlecht doet bod Ognjen Vranjes van AEK Athene
Anthony Vanden Borre mag niet terug naar Anderlecht
Najar: "Ja ik heb geweend, het was een zware periode voor mij"
Scheidsrechter Luc Wouters bergt na 15 jaar zijn fluitje op
RSC Anderlecht is begonnen met aanleg nieuwe grasmat
Schandalig; Anderlecht heeft nog 9 dagen om iets te doen aan het veld
Transfer Stanciu zit volledig in het slop
Scoutingsteam versterkt zich met bekende Deen

Meer nieuws...