Kindermans: "Alleen als UEFA ons verplicht doen we voort in Youth League"

Anderlecht maakt toch nog kans om zich te kwalificeren voor de kwartfinales van de UEFA Youth League. Tegenstander Dinamo Zagreb, dat dinsdag met 0-2 won van Anderlecht, stelde immers een speler op die geschorst was.De UEFA heeft alvast een onderzoek geopend en zal volgende week maandag uitspraak doen over een mogelijke sanctie. Dinamo Zagreb liet dinsdag zeven minuten voor tijd middenvelder Matija Fintic invallen. Fintic had in de groepsfase van de Youth League echter drie gele kaarten gekregen en was bijgevolg geschorst. 


De Kroaten erkenden op hun website dat er een administratieve fout werd gemaakt. "Wij zijn klaar om de financiële gevolgen van deze administratieve fout te dragen, maar hopen ook van harte dat de UEFA de sportieve waarden erkent en deze jonge atleten de kwartfinale niet onthoudt. Zij hebben immers bewezen dat ze daar moeten staan op de enige plek waar het telt: het veld."


De club zegt ook dat het Anderlecht na de match op de hoogte bracht van de niet-speelgerechtigde speler, maar dat de Brusselaars zelf geen klacht wilden indienen. Indien Anderlecht alsnog mag doorstoten naar de kwartfinales van de Youth League, ontmoet het daar de jonkies van FC Barcelona. Dat zou een herhaling zijn van vorig jaar. Toen stuntte Anderlecht nog door de Catalanen met een 1-0 nederlaag huiswaarts te sturen.


Bij paars-wit staan ze echter niet te springen voor die wedstrijd. Ze denken daarbij aan de fair-play. “We zijn sportief uitgeschakeld door Zagreb en zouden het niet fair vinden als we zo toch doorstoten”, zegt Jean Kindermans, sportief directeur bij de jeugd, in Het Nieuwsblad. “Alleen als de UEFA ons verplicht voort te doen, doen we voort”, aldus nog Kindermans.

youthleague zagreb kindermans

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...