Kindermans: "Alleen als UEFA ons verplicht doen we voort in Youth League"

Anderlecht maakt toch nog kans om zich te kwalificeren voor de kwartfinales van de UEFA Youth League. Tegenstander Dinamo Zagreb, dat dinsdag met 0-2 won van Anderlecht, stelde immers een speler op die geschorst was.De UEFA heeft alvast een onderzoek geopend en zal volgende week maandag uitspraak doen over een mogelijke sanctie. Dinamo Zagreb liet dinsdag zeven minuten voor tijd middenvelder Matija Fintic invallen. Fintic had in de groepsfase van de Youth League echter drie gele kaarten gekregen en was bijgevolg geschorst. 


De Kroaten erkenden op hun website dat er een administratieve fout werd gemaakt. "Wij zijn klaar om de financiële gevolgen van deze administratieve fout te dragen, maar hopen ook van harte dat de UEFA de sportieve waarden erkent en deze jonge atleten de kwartfinale niet onthoudt. Zij hebben immers bewezen dat ze daar moeten staan op de enige plek waar het telt: het veld."


De club zegt ook dat het Anderlecht na de match op de hoogte bracht van de niet-speelgerechtigde speler, maar dat de Brusselaars zelf geen klacht wilden indienen. Indien Anderlecht alsnog mag doorstoten naar de kwartfinales van de Youth League, ontmoet het daar de jonkies van FC Barcelona. Dat zou een herhaling zijn van vorig jaar. Toen stuntte Anderlecht nog door de Catalanen met een 1-0 nederlaag huiswaarts te sturen.


Bij paars-wit staan ze echter niet te springen voor die wedstrijd. Ze denken daarbij aan de fair-play. “We zijn sportief uitgeschakeld door Zagreb en zouden het niet fair vinden als we zo toch doorstoten”, zegt Jean Kindermans, sportief directeur bij de jeugd, in Het Nieuwsblad. “Alleen als de UEFA ons verplicht voort te doen, doen we voort”, aldus nog Kindermans.

youthleague zagreb kindermans

Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker
Kenny Saief maakt meteen indruk
Anderlecht blijft jagen op Dimata
Anderlecht geen interesse in Standard spelers
Vanhaezebrouck: "Sommige spelers zijn 'Niet te koop' maar ik beslis dat niet"
Anderlecht laat Trebel niet vertrekken
Ex Ref Breda: "Lambrechts nam juiste beslissing"
Onyekuru: “Het doel is om speelklaar te raken voor het seizoenseinde”
Kara mag in Senegal revalideren
Kums: "Ik wou gewoon een kopduel aangaan"
Mulder: "Spitsen worden steeds slechter bij Anderlecht"
Trebel: "We zijn op de goede weg"

Meer nieuws...