Kindermans: "Alleen als UEFA ons verplicht doen we voort in Youth League"

Anderlecht maakt toch nog kans om zich te kwalificeren voor de kwartfinales van de UEFA Youth League. Tegenstander Dinamo Zagreb, dat dinsdag met 0-2 won van Anderlecht, stelde immers een speler op die geschorst was.De UEFA heeft alvast een onderzoek geopend en zal volgende week maandag uitspraak doen over een mogelijke sanctie. Dinamo Zagreb liet dinsdag zeven minuten voor tijd middenvelder Matija Fintic invallen. Fintic had in de groepsfase van de Youth League echter drie gele kaarten gekregen en was bijgevolg geschorst. 


De Kroaten erkenden op hun website dat er een administratieve fout werd gemaakt. "Wij zijn klaar om de financiële gevolgen van deze administratieve fout te dragen, maar hopen ook van harte dat de UEFA de sportieve waarden erkent en deze jonge atleten de kwartfinale niet onthoudt. Zij hebben immers bewezen dat ze daar moeten staan op de enige plek waar het telt: het veld."


De club zegt ook dat het Anderlecht na de match op de hoogte bracht van de niet-speelgerechtigde speler, maar dat de Brusselaars zelf geen klacht wilden indienen. Indien Anderlecht alsnog mag doorstoten naar de kwartfinales van de Youth League, ontmoet het daar de jonkies van FC Barcelona. Dat zou een herhaling zijn van vorig jaar. Toen stuntte Anderlecht nog door de Catalanen met een 1-0 nederlaag huiswaarts te sturen.


Bij paars-wit staan ze echter niet te springen voor die wedstrijd. Ze denken daarbij aan de fair-play. “We zijn sportief uitgeschakeld door Zagreb en zouden het niet fair vinden als we zo toch doorstoten”, zegt Jean Kindermans, sportief directeur bij de jeugd, in Het Nieuwsblad. “Alleen als de UEFA ons verplicht voort te doen, doen we voort”, aldus nog Kindermans.

youthleague zagreb kindermans

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...