Van Holsbeeck: "Kwalificatie zijn we aan onze supporters verplicht"

Ook algemeen manager Herman Van Holsbeeck weet dat paars-wit een moeilijke en warme avond te wachten staat. 


“Het wordt belangrijk om de eerste twintig minuten goed door te komen. We gaan afzien, mede door hun vurige supporters, maar vorige week hebben we aangetoond dat als we vechten voor elke meter, we tegen elke ploeg een resultaat kunnen halen. We gaan er alles aan doen de kwalificatie af te dwingen, dat zijn we aan onze supporters verplicht !”Volgens Herman Van Holsbeeck maakt paars-wit nog 50% kans. "1-0 is een goeie uitgangspositie, omdat je geen doelpunt binnengekregen hebt. Maar ik heb de ploeg van Olympiakos nog eens goed bekeken: dat is een stevig geheel. Bovendien kunnen de Grieken thuis altijd iets meer", zegt de manager.
"Als we doorstoten, krijgen we 750.000 euro. Financieel is het dus veel belangrijker om kampioen van België te worden en je te plaatsen voor de Champions League, maar sportief wil je ook in deze Europa League zo ver mogelijk geraken. Ik weet dat het niet evident is om zondag, donderdag en dan zondag een belangrijke wedstrijd te spelen, maar er zijn geen excuses: de kern is groot genoeg om op twee vlakken te kunnen scoren."


De herstelde Steven Defour stapte mee het vliegtuig op, een opsteker. Van Holsbeeck: "Het is zondag in Beveren nog eens bewezen hoe belangrijk Defour voor ons is. Meestal zie je de waarde van een speler pas écht goed als hij er niet bij is. Anderzijds mogen we Defour niet opstellen als hij niet 100% in orde is. Je moet met volledig fitte jongens spelen. Als dat niet het geval is, heb ik liever dat hij er pas zondag weer staat."


De zenuwen staan strak gespannen bij de Brusselse delegatie, de lat ligt hoog. Van Holsbeeck: "Wanneer ik morgenavond tevreden zal zijn? Als we geplaatst zijn voor de volgende ronde."

RSCA.be

europaleague olympiakos vanholsbeeck

Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk
Vanhaezebrouck: "Operatie voor Onyekuru onafwendbaar"
Vanhaezebrouck praat met Vranjes
Anderlecht volgt spits van Standard
Anderlecht volgt drie alternatieven voor Vranjes
Charleroi wil aankoopoptie Lukebakio lichten
Anderlecht plant bod op Ghanese flankaanvaller
Pieter Gerkens: "Door het play-offsysteem is alles mogelijk"
Stanciu is medisch gekeurd, Sparta Praag en RSCA praten voort
Rudi Verkempinck: "Stanciu geloofde dat hij het kon keren, maar het is niet gelukt"
UEFA-rapport: geen enkele club verdient meer aan zijn fans dan Anderlecht

Meer nieuws...