Youth League : Anderlecht met 0-2 uitgeschakeld

RSC Anderlecht ontving in het kader van de 1/8e finales van de UEFA Youth League Dinamo Zagreb in het Constant Vanden Stockstadion. Paars-wit verloor de wedstrijd met 0-2 en is uitgeschakeld. Paars-wit begon snedig aan de wedstrijd met al na één minuut een grote kans op de openingstreffer, maar de poging van Vancamp strandde via doelman Semper op de deklat. Dinamo Zagreb reageerde via een vrije trap van Brekalo, maar doelman Svilar stond in de goede hoek. Halverwege de eerste helft kon de thuisploeg nog een keer dreigen, maar het schot van Mangala ging voorlangs. 
Even later ging Azevedo zijn kans, maar zijn poging was te zwak om doelman Semper te verontrusten.  Aan de overkant dook Svilar goed in de voeten van de oprukkende Bozic. Tien minuten voor de rust was Cools dichtbij een doelpunt, maar zijn harde kopbal ging een half metertje naast. Vlak voor affluiten kon Brekalo nog een laatste keer dreigen, maar Svilar ging opnieuw goed plat. Na twee minuten in de tweede helft kwamen de bezoekers op voorsprong. Bozic kon van dichtbij de openingstreffer binnen tikken. Even later was diezelfde Bozic opnieuw gevaarlijk, maar Svilar pakte het schot van de aanvaller. Na 53 minuten verdubbelde Dinamo Zagreb de score. Brekalo sneed naar binnen en schoot de 0-2 overhoeks binnen. Twee minuten later ging een volley van Olmo over. 
Na 65 minuten moest doelman Semper alles uit de kast halen om een vrije trap van Bourard uit zijn doel te houden. Paars-wit ging op zoek naar de aansluitingstreffer en halverwege de tweede helft hield Semper eerst Vancamp en nadien Amrani van een doelpunt. Op de daaropvolgende hoekschop redde hij de kopbal van Cools. Verder dan een afstandsschot van Mikal kwam paars-wit niet meer.

RSCA.be

youthleague zagreb

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...