Hasi: "Nieuwe jongens moeten fysiek nog beter worden"

Besnik Hasi was tevreden met de duidelijke zege tegen een nochtans stugge tegenstander. 


"Zulte Waregem speelde met vijf stevige jongens achteraan, maar we waren daarop voorbereid en wisten dat we veel in de diepte moesten lopen. Dat lukte aanvankelijk niet zo gemakkelijk, tot we die eerste goal maakten."


Ook de 2-0 viel op een goed moment. “De eerste vrije trap met Steven was tegen de paal en bij de vrije trap van Büttner was binnen”, zegt Hasi. “Bij de 2-0 was de wedstrijd gespeeld. Met Büttner hebben we iemand die goed is met corners en vrije trappen. Dat is positief.”
De coach van Anderlecht is ook erg tevreden over Djuricic. “Hij denkt altijd vooruit, het is echt een speler voor Anderlecht.”, zegt Hasi.Er is veel lof voor de nieuwkomers, al staan die conditioneel nog niet op punt. "De nieuwe jongens moeten fysiek nog wat beter worden, want na 60 minuten vielen ze weg en moesten we wisselen. Maar de mentaliteit van de jongens was voorbeeldig. Voor mij was dit een erg complete match van ons", aldus Hasi.
Hasi legt de lat dus hoog. En terecht, want uitblinkers in dat collectief, zoals Filip Djuricic en Alexander Büttner, kunnen nog geen negentig minuten aan. "Badji staat iets verder dan die twee. Zulke jongens hebben we ook nodig. Hij laat de ploeg beter voetballen en zorgt voor evenwicht en concurrentie. Zo spelen we meer als ploeg."

Het publiek ging er ook weer vol achter staan, iets wat het vertrouwen ook zal gesterkt hebben. "We hebben veel kritiek gekregen, maar ze hadden gelijk. We moesten thuis eens iets laten zien. We stonden en staan in het krijt bij hen", besefte Hasi.
"Er was veel te doen rond ons en we zaten in de hoek waar de klappen vielen. Maar ik zeg het: we staan nog niet waar we willen staan. Het collectief zal nog sterker worden. Er is ook nog een jongen als Dendoncker die terugkomt en die zal de concurrentie nog aanscherpen en ons nog meer opties geven."

hasi zulte

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...