Hasi: "Nieuwe jongens moeten fysiek nog beter worden"

Besnik Hasi was tevreden met de duidelijke zege tegen een nochtans stugge tegenstander. 


"Zulte Waregem speelde met vijf stevige jongens achteraan, maar we waren daarop voorbereid en wisten dat we veel in de diepte moesten lopen. Dat lukte aanvankelijk niet zo gemakkelijk, tot we die eerste goal maakten."


Ook de 2-0 viel op een goed moment. “De eerste vrije trap met Steven was tegen de paal en bij de vrije trap van Büttner was binnen”, zegt Hasi. “Bij de 2-0 was de wedstrijd gespeeld. Met Büttner hebben we iemand die goed is met corners en vrije trappen. Dat is positief.”
De coach van Anderlecht is ook erg tevreden over Djuricic. “Hij denkt altijd vooruit, het is echt een speler voor Anderlecht.”, zegt Hasi.Er is veel lof voor de nieuwkomers, al staan die conditioneel nog niet op punt. "De nieuwe jongens moeten fysiek nog wat beter worden, want na 60 minuten vielen ze weg en moesten we wisselen. Maar de mentaliteit van de jongens was voorbeeldig. Voor mij was dit een erg complete match van ons", aldus Hasi.
Hasi legt de lat dus hoog. En terecht, want uitblinkers in dat collectief, zoals Filip Djuricic en Alexander Büttner, kunnen nog geen negentig minuten aan. "Badji staat iets verder dan die twee. Zulke jongens hebben we ook nodig. Hij laat de ploeg beter voetballen en zorgt voor evenwicht en concurrentie. Zo spelen we meer als ploeg."

Het publiek ging er ook weer vol achter staan, iets wat het vertrouwen ook zal gesterkt hebben. "We hebben veel kritiek gekregen, maar ze hadden gelijk. We moesten thuis eens iets laten zien. We stonden en staan in het krijt bij hen", besefte Hasi.
"Er was veel te doen rond ons en we zaten in de hoek waar de klappen vielen. Maar ik zeg het: we staan nog niet waar we willen staan. Het collectief zal nog sterker worden. Er is ook nog een jongen als Dendoncker die terugkomt en die zal de concurrentie nog aanscherpen en ons nog meer opties geven."

hasi zulte

Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht

Meer nieuws...