Hasi: "Er zijn geen excuses meer"

Na het 2-2 gelijkspel tegen KV Mechelen wil Anderlecht dit weekend opnieuw aanknopen met een overwinning. Thuis ontvangt het Zulte Waregem. Op de website van Anderlecht blikt Besnik Hasi vooruit op dat duel. De tijd van excuses is volgens de trainer van paars-wit voorbij."Ondanks het slechte weer hebben we een zeer goede trainingsweek achter de rug. Ik heb bij iedereen de wil gezien om zich te tonen. De mentaliteit en de intensiteit op training waren top", aldus Hasi.
De trainer wil alleen nog maar vooruit met zijn mannen. "Sinds de winterstop is de concurrentie serieus aangescherpt en dat voel je in de groep. Er zijn geen excuses meer, iedereen moet er staan. Tegen KV Mechelen was het al veel beter, maar nu moeten we tegen Zulte Waregem deze lijn doortrekken", zegt de trainer. Zeker nu Gent en vooral Brugge op niveau zijn, is het tijd dat er terug overtuigend gewonnen wordt zaterdag tegen Zulte Waregem. Op training deze week gaven de spelers alvast het goede signaal. "We zijn niet zo ver van het niveau van de match tegen Brugge." Volgens Hasi is het belangrijk dat de spelers de knop konden omdraaien en zich volledig kunnen concentreren op Anderlecht. "Sommigen waren nog met andere dingen bezig (lees transfers). De wil om zich te tonen is er nu wel." 
Op de vraag of Hasi bewust de nieuwe spelers direct opstelde om zo te laten voelen dat iedereen moet vechten om zijn plaats, antwoordde Hasi diplomatisch. "Het is belangrijk om iedereen scherp te houden en het zorgt voor evenwicht en vooral meer mogelijkheden binnen het team."Besnik Hasi vindt dat de voormalige Gouden Schoen Matias Suarez beter moet doen. "Mati is een topspeler. En topspelers zouden altijd moeten spelen. Maar hij weet ook dat ik hem heel veel kansen heb gegeven. Mati heeft niet kunnen brengen wat we verwacht hadden", is hij streng in Het Laatste Nieuws. "Daarom is het nu het moment om de knop om te draaien, zodat hij misschien op een andere positie een plaats kan veroveren. Ik herhaal: een goede Suarez speelt altijd. Het is aan hem om dat niveau weer te bereiken." 


Ook met Youri Tielemans heeft de trainer deze week een gesprek gehad. "Ik hoop dat ik hem heb kunnen prikkelen, zodat we hem snel kunnen brengen. Soms moet die prikkel mentaal zijn,soms fysiek. Hij heeft al veel matchen gespeeld voor zijn leeftijd, wat altijd gepaard gaat met ups en downs. Als hij hieruit lessen trekt is iedereen er bij gebaat."Net zoals in Mechelen moet Leander Dendoncker dit weekend forfait geven. De middenvelder is nog altijd geblesseerd. Dat is ook Fabrice NíSakala. Stefano Okaka en Frank Acheampong zijn nog altijd twijfelachtig. Olivier Deschacht raakt fit. Voetbalprimeur

hasi zulte

Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
DaniŽl Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"

Meer nieuws...