Van Holsbeeck: "Intern bekijken hoe we Tielemans uit vormdip kunnen tillen"

"Ik kan iedereen verzekeren dat de spelers niet de macht hebben overgenomen", zegt Herman Van Holsbeeck in Sport/Voetbalmagazine. 


"Het aura dat Matias Suarez, Anthony Vanden Borre en Youri Tielemans bij de supporters hebben opgebouwd, is zo groot dat alles hen vergeven wordt. Maar wij, als bestuur, moeten de zaken objectief bekijken."


Ook Tielemans maakte de voorbije weken een ongelukkige indruk. "Geloof mij: Ik ben een fan van Tielemans. Die jongen is een uitzonderlijk talent. Maar op zijn leeftijd is het normaal dat hij met hoogtes en laagtes voetbalt. Wij moeten nu intern bekijken hoe we hem uit zijn vormdip kunnen tillen." 


De voorzitter zette zowel in de pers als in de kleedkamer de puntjes op de i. Zijn ingreep kwam er blijkbaar op aanraden van manager Herman Van Holsbeeck. "Ik heb Roger geïnformeerd over de sluimerende conflicten binnen de spelersgroep. In het recente verleden hebben we dikwijls de juiste beslissingen genomen op het juiste moment. We zullen snel weten of we het dit seizoen ook bij het rechte eind hebben", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine. 


Van Holsbeeck benadrukte verder dat hij het vertrouwen behoudt in de bekritiseerde trainer Besnik Hasi. "Om goed te kunnen werken op Anderlecht moet een trainer elke dag het vertrouwen voelen van het bestuur. Met de jaren heb ik geleerd hoe complex het trainerschap op deze club is. Ik weet intussen ook wanneer het tijd is om afscheid te nemen van een trainer. Bij John van den Brom was de chemie uitgewerkt." 


vanholsbeeck tielemans suarez vandenborre

Azevedo-Janelas wekt Franse belangstelling
Jong RSCA talent tekent tot 2019
Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”
Gerkens: "Jammer dat de ref niet floot"
Vanhaezebrouck: "De scheids fluit bewust geen penalty, héél jammer"
René Weiler: "Ik heb mijn doelen bereikt bij Anderlecht"
Peter Vandenbempt: "Drie keer alleen voor de keeper en niet scoren, zo kun je niet winnen."
Sels: "Na de 1-1 dachten we dat we wedstrijd nog konden winnen"
Kums: "Niet enkel op Teo schieten"

Meer nieuws...