Frutos: "Spelers moeten verstaan wat Anderlecht is"

Nicolas Frutos heeft indruk gemaakt bij zijn jongelingen sinds hij de beloftenploeg begin januari overnam. Wekenlang drilt hij ze nu als een legersergeant, maar het blijkt zijn vruchten af te werpen. Exclusief legt 'De Reiger' ons zijn voetbalfilosofie uit.


Ongelooflijk hoe nerveus Frutos is tijdens een match. Geen moment heeft hij zich op de bank gezet tijdens de match tegen Arsenal. De voormalige topspits legt uit wat hij wil bereiken. "De kwaliteiten van Anderlecht moeten in elke match zichtbaar zijn", vertelde hij gisterenavond.
"We hebben in onze jeugdopleiding heel veel technisch sterke spelers rondlopen. Voetballen kunnen ze al, maar ze moeten ook hard leren werken. En dat wil ik erin pompen, elke dag weer! Ze moeten negentig minuten zonder bal kunnen werken", was Frutos duidelijk.


Frutos mag streng lijken, maar hij heeft wel een voetbalfilosofie in zijn gedachten. "Ze moeten verstaan wat Anderlecht is", gaat hij door. "Ze moeten de competitie op dezelfde manier spelen als ze hier vandaag tegen Arsenal speelden. Als we dat bereiken, zullen er hier veel van doorbreken."
En daarbij wil Frutos van zijn ploeg één eenheid maken, die voor elkaar door het vuur gaat en waar de buitenwereld geen vat op heeft. "Het is moeilijk door managers, geld en mensen die hen verkeerde dingen influisteren. Maar daar moeten we van weg", besloot hij.

Voetbalkrant

youthleague arsenal frutos

Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker
Kenny Saief maakt meteen indruk
Anderlecht blijft jagen op Dimata
Anderlecht geen interesse in Standard spelers
Vanhaezebrouck: "Sommige spelers zijn 'Niet te koop' maar ik beslis dat niet"
Anderlecht laat Trebel niet vertrekken
Ex Ref Breda: "Lambrechts nam juiste beslissing"
Onyekuru: “Het doel is om speelklaar te raken voor het seizoenseinde”
Kara mag in Senegal revalideren
Kums: "Ik wou gewoon een kopduel aangaan"
Mulder: "Spitsen worden steeds slechter bij Anderlecht"
Trebel: "We zijn op de goede weg"

Meer nieuws...