Youth League : Anderlecht geeft Arsenal voetballes

De jeugd van Anderlecht is erin geslaagd om ook Arsenal te kloppen in de Youth League. De stevige bonken van de Gunners kregen bij momenten voetballes. De U19 van Anderlecht hebben in de UEFA Youth League Arsenal geklopt met 2-0. Ze plaatsten zich voor de achtste finales van het prestigieuze jeugdtornooi.Twee doelpunten van aanvaller Jorn Van Camp waren voldoende om de Gunners met een kater naar huis te sturen. Door de overwinning plaatst jong paars-wit zich voor de achtste finales van de Youth League. In de eerste minuten van het barrageduel was het bibberen voor Anderlecht. Arsenal-spelers Stephy Mavididi en Daniel Crowley wogen zwaar op de Brusselse verdediging. Gelukkig kon Anderlecht een beroep doen op doelman Mile Svilar , die in de vierde minuut met een goede redding een vroeg doelpunt van Arsenal kon voorkomen. 
Na een moeilijke openingsfase begon paars-wit beter te voetballen. Arsenal kreeg het deksel op de neus dankzij aanvaller Van Camp, die de score voor Anderlecht opende op aangeven van Orel Mangala . Na het eerste doelpunt van de partij in de achtste minuut probeerde Arsenal terug te vechten. Onder impuls van verdediger Jeff Reine-Adelaide wilde Arsenal opnieuw op gelijke hoogte komen, maar daar wisten middenvelders Samy Bourard en Gilles Denayer goed gebruik van te maken. Door de offensieve impulsen van de verdediger van Arsenal was er meer ruimte. Met knappe combinaties brachten de Brusselaars de Gunners enkele malen in verlegenheid. Anderlecht voetbalde goed en bekroonde het denderende spel met een doelpunt. Opnieuw eentje van Van Camp, die zo zijn tweede van de avond binnenprikte na alweer een assist van Mangala.Ook in de tweede helft zetten de Brusselaars goed druk. Zonder al te veel problemen tikten de jongens van Nicolas Frutos de wedstrijd uit. Met deze overwinning plaatst jong paars-wit zich voor de achtste finales van de UEFA Youth League, een prestigieus jeugdtornooi voor jonge teams uit Europa. In de volgende ronde kunnen de purple talents uitkomen tegen teams als FC Barcelona, Chelsea, PSG, PSV, Benfica, Manchester City, Dinamo Zagreb of Olympique Lyon. De loting vindt maandag 15 februari plaats. 


Anderlecht speelde met Svilar, Denayer, De Medina, Faes, Amrani (75. Sowah, Van Der Heyden, Bourard, Lukebakio (62. Bernier), Mangala (80.), Azevedo-Janelas en Van Camp.

Voetbalkrant

youthleague arsenal

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...