Vanavond moet is het van 'moeten' voor Frutos

De U19 van RSC Anderlecht nemen het vanavond, dinsdag 9 februari 2016, in het kader van de UEFA Youth League op tegen Arsenal FC.  Tot nu toe wist 'De Reiger' geen enkele officiŽle wedstrijd te winnen met de U21 van paars-wit, maar vanavond is het van moeten, want de Youth League is het paradepaardje van de club.


Frutos heeft er de voorbije weken serieus de pees opgelegd. Aan het bestuur liet hij weten dat hij de spelers fysiek in orde wil brengen om er een paar te kunnen laten doorstromen naar de eerste ploeg. Bij zijn aankomst vond hij immers dat ze qua inhoud niet genoeg brachten.
De vele en stevige trainingen gingen blijkbaar echter gepaard met een vormdip en Frutos verloor zowel in de competitie als de Beker al zijn wedstrijden. Met de U19 tegen Arsenal vanavond heeft hij die optie niet. De club vindt de Youth League immers enorm belangrijk voor de ontwikkeling van zijn jonge garde.
"De enige wedstrijden waarin je de groten eruit kan halen. Chancel Mbemba was bijvoorbeeld tegen Barcelona zo outstanding dat we niet rond hem heen konden", zegt Herman Van Holsbeeck daarover.Frutos moet dus een ronde verder geraken om de ontwikkeling van zijn jonge groep te stimuleren. Veel van de jongens die in de Youth League spelen (onder 19 jaar) zijn ook basisspelers bij de beloften. Uit die groep moeten er straks weer een paar doorstromen naar de A-ploeg.
Dodi Lukebakio mag zijn misstap van verleden week trouwens gaan goedmaken. En met Glecio en Emmanuel Sowah zitten er twee nieuwe spelers in de kern, aangetrokken afgelopen wintermercato. Vanavond zullen we hen voor het eerst aan het werk zien.

youthleague arsenal frutos

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...