Vanavond moet is het van 'moeten' voor Frutos

De U19 van RSC Anderlecht nemen het vanavond, dinsdag 9 februari 2016, in het kader van de UEFA Youth League op tegen Arsenal FC.  Tot nu toe wist 'De Reiger' geen enkele officiële wedstrijd te winnen met de U21 van paars-wit, maar vanavond is het van moeten, want de Youth League is het paradepaardje van de club.


Frutos heeft er de voorbije weken serieus de pees opgelegd. Aan het bestuur liet hij weten dat hij de spelers fysiek in orde wil brengen om er een paar te kunnen laten doorstromen naar de eerste ploeg. Bij zijn aankomst vond hij immers dat ze qua inhoud niet genoeg brachten.
De vele en stevige trainingen gingen blijkbaar echter gepaard met een vormdip en Frutos verloor zowel in de competitie als de Beker al zijn wedstrijden. Met de U19 tegen Arsenal vanavond heeft hij die optie niet. De club vindt de Youth League immers enorm belangrijk voor de ontwikkeling van zijn jonge garde.
"De enige wedstrijden waarin je de groten eruit kan halen. Chancel Mbemba was bijvoorbeeld tegen Barcelona zo outstanding dat we niet rond hem heen konden", zegt Herman Van Holsbeeck daarover.Frutos moet dus een ronde verder geraken om de ontwikkeling van zijn jonge groep te stimuleren. Veel van de jongens die in de Youth League spelen (onder 19 jaar) zijn ook basisspelers bij de beloften. Uit die groep moeten er straks weer een paar doorstromen naar de A-ploeg.
Dodi Lukebakio mag zijn misstap van verleden week trouwens gaan goedmaken. En met Glecio en Emmanuel Sowah zitten er twee nieuwe spelers in de kern, aangetrokken afgelopen wintermercato. Vanavond zullen we hen voor het eerst aan het werk zien.

youthleague arsenal frutos

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...