Hasi: "Deze wedstrijd moeten we altijd winnen"

Eindelijk eens goed voetbal bij Anderlecht. Maar in tegenstelling tot de wedstrijden tegen Charleroi en STVV greep paars-wit nu wel naast de zege. Coach Besnik Hasi was na afloop wel tevreden met de prestatie van zijn ploeg. "Deze mentaliteit moeten we elke week brengen."


"Als ik moet kiezen tussen slecht spelen en drie punten pakken of deze prestatie, dan verkies ik de prestatie", vertelde Hasi na de wedstrijd. "Jammer genoeg pakken we hier de drie punten niet, we hadden nochtans kansen genoeg. Deze wedstrijd moeten we eigenlijk altijd winnen."


"We hebben het nooit makkelijk in Mechelen. Ze spelen met het mes tussen de tanden, maar in de tweede helft trapten ze maar één keer op doel. Deze mentaliteit moeten we nu elke week brengen. Met de kwaliteit die we hebben, komt het dan wel goed."Drie van de vier nieuwkomers van Anderlecht stonden vrijdagavond aan de aftrap. En ja, er was een verschil te zien, want er zat toch meer evenwicht in de ploeg. "Stéphane Badji geeft ons de kwaliteiten die we dit seizoen misten. Hij kan bal recupereren en heeft een groot loopvermogen", aldus Hasi.
Filip Djuricic liet dan weer wat mooie dingen zijn. "De eerste helft zat hij gevangen, maar in de tweede kwam er meer ruimte en dan zie je toch dat hij twee keer gevaarlijk is", analyseerde Hasi. Daarnaast gaf hij ook nog een mooie assist op Acheampong.
Alexander Büttner zullen de fans na vandaag wel héél graag zien, want hij kan een vrije trap of hoekschop perfect trappen, iets wat weinigen gegeven is bij het huidige Anderlecht. "Alex komt van ver, maar hij kan inderdaad stilstaande fases nemen, zoals jullie konden zien.

hasi mechelen

Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen

Meer nieuws...