Hasi: "Deze wedstrijd moeten we altijd winnen"

Eindelijk eens goed voetbal bij Anderlecht. Maar in tegenstelling tot de wedstrijden tegen Charleroi en STVV greep paars-wit nu wel naast de zege. Coach Besnik Hasi was na afloop wel tevreden met de prestatie van zijn ploeg. "Deze mentaliteit moeten we elke week brengen."


"Als ik moet kiezen tussen slecht spelen en drie punten pakken of deze prestatie, dan verkies ik de prestatie", vertelde Hasi na de wedstrijd. "Jammer genoeg pakken we hier de drie punten niet, we hadden nochtans kansen genoeg. Deze wedstrijd moeten we eigenlijk altijd winnen."


"We hebben het nooit makkelijk in Mechelen. Ze spelen met het mes tussen de tanden, maar in de tweede helft trapten ze maar één keer op doel. Deze mentaliteit moeten we nu elke week brengen. Met de kwaliteit die we hebben, komt het dan wel goed."Drie van de vier nieuwkomers van Anderlecht stonden vrijdagavond aan de aftrap. En ja, er was een verschil te zien, want er zat toch meer evenwicht in de ploeg. "Stéphane Badji geeft ons de kwaliteiten die we dit seizoen misten. Hij kan bal recupereren en heeft een groot loopvermogen", aldus Hasi.
Filip Djuricic liet dan weer wat mooie dingen zijn. "De eerste helft zat hij gevangen, maar in de tweede kwam er meer ruimte en dan zie je toch dat hij twee keer gevaarlijk is", analyseerde Hasi. Daarnaast gaf hij ook nog een mooie assist op Acheampong.
Alexander Büttner zullen de fans na vandaag wel héél graag zien, want hij kan een vrije trap of hoekschop perfect trappen, iets wat weinigen gegeven is bij het huidige Anderlecht. "Alex komt van ver, maar hij kan inderdaad stilstaande fases nemen, zoals jullie konden zien.

hasi mechelen

Hein Vanhaezebrouck: "Ik hoop dat mijn spelers geen angst hebben om te voetballen"
Anderlecht: "Wij partner van Ghelamco? Hebben al 1,5 jaar geen contact"
Vanhaezebrouck: "Ik verwacht dat mijn spelers zich zullen laten zien"
Nu ook officieel: Anderlecht zonder Spajic tegen PSG
Anderlecht legt jeugdinternational vast tot 2019
Ghelamco stelt kleiner en beter bereikbaar Eurostadion voor aan buurtbewoners
Vanhaezebrouck: "Zelfs tegen PSG moeten we het initiatief nemen"
Mediagekte voor Anderlecht - PSG
Vanhaezebrouck: "Ik hoop dat we ons spel brengen tegen PSG"
Ghelamco doet een geste naar Anderlecht
PSG op volle sterkte naar Astridpark
"Ik werk graag met werkende spitsen als Teodorczyk"
Vanhaezebrouck: "Ik heb veel respect voor mijn voorganger en zijn voetbal filosofie, maar de mijne is anders"
Spajic geraakt wellicht niet fit
Vanhaezebrouck over Gerkens: "Dingen waarvan ik dacht: Olala, impressionant"

Meer nieuws...