Hasi: "Niemand is nog zeker van zijn plaats"

Met vier nieuwe spelers is de concurrentiestrijd bij Anderlecht ineens een pak groter geworden. Jongens die quasi zeker van hun plaats waren, moeten nu op de toppen van hun tenen gaan spelen en trainen. Een gegeven waar Besnik Hasi enkel blij mee kan zijn. Anderlecht zakt morgen af naar KV Mechelen. In aanloop naar die wedstrijd gaf coach Besnik Hasi zijn wekelijkse persconferentie.Hasi had immers niet veel wisselmogelijkheden zonder kwaliteit te verliezen. Met de komst van Djuricic, Badji, Büttner en Galhardo is er nu niemand meer zeker van zijn plaats. En dat voelde Hasi deze week al. "Ik had de indruk dat het de eerste training van het seizoen was deze week", knikte hij.


"Iedereen wou zich bewijzen. Zoveel te beter! Ik ben tevreden met wat mijn bestuur gehaald heeft. Het waren allemaal spelers die we echt wilden. Enkel Carlos Mané hadden we nog graag gehad, maar daar besliste de trainer van Sporting anders over. Wij hadden een akkoord met hem. Maar goed, op die positie is er ook niemand vertrokken."
Met de bredere spelerskern wil Hasi nu zijn ploeg progressie zien maken. "We hebben meer kwaliteit in de breedte. Als je zag dat de honger ontbrak in bepaalde wedstrijden zal dat nu niet meer kunnen. Niemand is nog zeker van zijn plaats. De besten zullen spelen", aldus de getergde trainer.Want er zal ook niet gewacht worden tot die nieuwe jongens topfit zijn. "Als we wachten tot iedereen matchritme heeft, is de competitie gedaan. Büttner, Djuricic en Badji zijn fysiek in orde, net als Galhardo. Het zal enkel beter gaan naarmate de matchen elkaar opvolgen. De nieuwe jongens hebben stuk voor stuk de kwaliteiten om iets te tonen zoals Djuricic vorige week deed op Sint-Truiden in het eerste half uur. Het is nu aan hun om zich te bewijzen"
En ook zonder nieuwkomers is het vooraan drummen geblazen. Ezekiel zit nog steeds bij de club, maar ook Idrissa Sylla werpt zich steeds meer op als potentiële basisspeler. "Dat is een luxeprobleem, inderdaad", bevestigt Hasi. "Sylla toonde ook zo'n goeie mentaliteit altijd. En Okaka is heel belangrijk geweest de voorbije maanden."Hasi reageerde ook op het bericht dat de Nederlandstalige fans besloten hebben om terug voluit de ploeg te steunen. “Dat is heel goed”, zei hij“Het is altijd fijn te horen dat de supporters opnieuw achter ons staan. Nu moeten wij ons weer bewijzen.”


Maar Hasi ook minder goed nieuws te melden. “Dendoncker is zeker buiten strijd. Over Deschacht zijn er nog twijfels maar die is ook hoogst onzeker.”De afgelopen dagen en weken werd Besnik Hasi beladen met alle zonden van Israël. Zelfs dat hij Matias Suarez naar de uitgang begeleid zou hebben. Een verwijt dat volgens Hasi onwaar is. "Ik heb Matti enorm veel vertrouwen en kansen gegeven", aldus Hasi. "Ik heb deze week met hem gesproken, maar wat gezegd is, blijft onder ons. Hij is ok. Ik wou hem zeker niet weg. Ik zette hem op de bank ja, maar dat was omdat hij zijn niveau niet haalde. Ik reken nog steeds op hem. Hij heeft nu een ander statuut, we zullen zien hoe hij daar mee omgaat."

hasi dendoncker deschacht mechelen

Weiler: "Mogen Kums niet vergelijken met Tielemans"
Anderlecht doet actie voor fans tijdens Supercup
Ivan Obradovic: "90 mintuten tegen Dender waren ideaal om ritme en gevoel"
Herman Van Holsbeeck duikt op in Tour de France
Zwitser mogelijk opvolger van Kara
Voorbeschouwing Supercup duel Anderlecht - Zulte Waregem
Red Flames houden uitzicht op volgende ronde na zege tegen Noorwegen
Supercup: Anderlecht - Zulte Waregem LIVE via Play Sports
Anderlecht wil contract Svilar met twee seizoenen verlengen
Dennis Appiah: "Naar mijn gevoel sterker dan vorig seizoen"
Wijziging openingsuren Ticketing
Supercup duel Anderlecht - Zulte Waregem is uitverkocht!
Yari Verschaeren: "Ik wil snel in de eerste ploeg geraken"
Van Camp: "Beter elders ervaring opdoen"
B-elftal Anderlecht wint met 1-3 van Dender

Meer nieuws...