"Vanden Borre moet zich terug melden bij B-kern en keihard trainen en zich tonen"

Maandagnacht sloot de transfermarkt zijn deuren en Anthony Vanden Borre is nog steeds een speler van RSC Anderlecht. Wat moet er nu gebeuren met de man die bij paars-wit op een zijspoor zit? Manager Herman Van Holsbeeck gaf er meer informatie over.“Ik heb de makelaar van Anthony reeds gesproken. Er was sprake van heel wat interesse, maar ik heb spijtig genoeg geen telefoontje gekregen met een aanbieding. Van geen enkele club”, aldus Van Holsbeeck.
“Op dit moment zit Vanden Borre in de put. Er zijn hem bepaalde zaken beloofd, maar daar is niets van in huis gekomen. We gaan de komende dagen zien wat we met Anthony gaan doen. In Israël is de transfermarkt nog twee dagen open, in Rusland zelfs tot 28 februari.”


Indien het niet tot een transfer komt, zit Anderlecht natuurlijk wel met een speler waar het weinig mee is. Een terugkeer bij de eerste ploeg kan nog steeds, maar is sowieso niet voor meteen. “Het eerste wat Anthony morgen moet doen, is zich morgen melden op training bij de B-kern en keihard trainen”, aldus Van Holsbeeck.
“Of er nog een kans bestaat dat hij terugkeert bij de A-kern? Een speler die maanden niet getraind heeft – of enkel met een conditietrainer heeft gewerkt – moet zich eerst en vooral tonen bij de beloften”, klinkt het duidelijk. "We gaan week na week de wedstrijden van de beloften bekijken. Als hij daar bewijst dat hij het niveau haalt, dan zal er gesproken worden in functie van de toekomst."


“Als Anthony bij de beloften iedere wedstrijd de beste is, dan kan er gesproken worden over een terugkeer in het eerste elftal. Maar dat zal zeker en vast niet voor de eerstvolgende veertien dagen zijn”, besloot Van Holsbeeck.


Voetbalkrant

vanholsbeeck vandenborre

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...