Hasi en Van Holsbeeck blij met komst Badji en Büttner

RSC Anderlecht stelde gisteren, dinsdag 2 februari 2016, hun nieuwste aanwinsten Stéphane Badji en Alexander Büttner voor. Beide spelers werden geflankeerd door coach Besnik Hasi en algemeen manager Herman Van Holsbeeck. "De coach had Badji zien spelen op zomerstage en we zijn hem daarna blijven volgen", opent Herman Van Holsbeeck. "Badji is een speler die ons grinta, karakter en mentaliteit zal bijbrengen. Het was een moeilijk dossier, maar hij wou absoluut naar hier komen. We sloten een contract voor drie en een half seizoen. 
Badji is een speler die Besnik Hasi op stage in Nederland heeft ontdekt. Sindsdien zijn we hem blijven volgen. Hij heeft ervaring en zal de nodige grinta toevoegen aan onze ploeg. Dat ontbrak ons een beetje afgelopen maand. Ik blijf herhalen dat we voldoende talent hebben, maar er ontbrak nog wat karakter. 
Stéphane heeft een serieuze inspanning geleverd door bij ons te tekenen. Het was een ingewikkeld dossier. Ik bedank hem voor de financiële inspanning die hij geleverd heeft. Hij heeft getoond dat hij echt naar Anderlecht wou en dat zal ik niet snel vergeten." Besnik Hasi wou de Senegalese middenvelder er absoluut bij. "We zochten iemand met zijn kwaliteiten. Hij zal voor evenwicht zorgen in de ploeg. Bovendien scherpt zijn komst de concurrentie aan en enkel de besten zullen spelen", is Hasi duidelijk. “Het CV van Alexander Büttner is indrukwekkend. Met hem komt er een pak ervaring mee”, zegt Herman Van Holsbeeck. “Ik ben er zeker van dat hij een absolute meerwaarde is voor onze ploeg. We sloten een contract voor vijf maanden, maar mét een optie tot koop. Na het seizoen bekijken we of we deze optie lichten.’ Ook Besnik Hasi was bijzonder tevreden met zijn nieuwe linksachter. ‘We kennen zijn kwaliteiten en zijn palmares spreekt voor zich. Büttner mist wat wedstrijdritme, maar fysiek staat hij er. Dat zag ik vandaag op training.” 

RSCA.be

vanholsbeeck hasi buttner badji

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...