Van Holsbeeck: "Anthony bepaalt zijn toekomst nu zelf"

Het is dan toch niet over en out voor Anthony Vanden Borre bij Anderlecht. Herman Van Holsbeeck heeft hem een duidelijke hint gegeven. Als de rechtsachter het nog ziet zitten en wil spelen voor paars-wit, hangt het helemaal van zijn acties in de komende weken af.


Vanden Borre was (en is dat bij Hasi nog altijd) 'persona non grata', maar Herman Van Holsbeeck heeft de deur maandag niet op een kier, maar helemaal open gezet voor een terugkeer. Het is aan Vanden Borre zelf om te kiezen of hij de uitgestoken hand wil aanvaarden of wegslaan.
"Hij ligt nog 2,5 jaar onder contract en als hij niet weggeraakt, moeten we denken aan de club", aldus Van Holsbeeck. "De eerste zaak die Anthony moet doen is zijn excuses aanbieden aan de club, de trainer en zijn ploegmaats. Als ik hem één raad mag geven dan zou dat zijn dat hij eens een afspraak moet maken met de trainer."


Hasi is immers niet geneigd de dissident nog op te nemen. "Anthony bepaalt zijn toekomst nu zelf, het is aan hem. Als hij op 31 januari nog onder contract ligt bij ons moeten we samen door. Iedereen maakt fouten, Anthony niet de minste. Er zijn bepaalde afspraken gemaakt. Maar het moet allemaal beginnen met de - gemeende - excuses van Anthony zelf. Het is geen kwestie van de trainer te overtuigen, hij moet ook zich heel nederig opstellen tegenover zijn ploegmaats die hij kwetste", besloot Van Holsbeeck.

Voetbalkrant

vanholsbeeck vandenborre

Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"
Boeckx: "Rust bewaren was prioriteit"
David Sesa: "We respecteren ons contract"
Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo
Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA

Meer nieuws...