Hasi met problemen tegen Charlerloi

Na de 2-0-nederlaag bij AA Gent doet Anderlecht niet voor het eerst dit seizoen aan eerherstel in het eigen Vanden Stockstadion. Zonder Leander Dendoncker, eventueel mét Steven Defour.


"Dendoncker blijft out", gaf Besnik Hasi mee tijdens zijn vrijdagse persbabbel. "Defour (enkel) oefende donderdag individueel en probeert vrijdag met de groep te trainen." Anderlecht wil geen risico's nemen. Als de patron niet tijdig fit raakt, speelt hij niet.
Verder kwam het onuitgegeven middenveld Praet-Tielemans ter sprake. Maar het duo blijft ook tegen Charleroi staan. Michaël Heylen op de 6 uitproberen is geen optie. "Heylen op de 6 of de 2 is dezelfde gok. Heylen is een centrale verdediger", oordeelde Hasi.


Verder liet de T1 van de Belgische recordkampioen verstaan dat enkele jongens hun krediet stilaan verliezen. Matias Suarez is een van hen. "We hebben hem vertrouwen gegeven om terug te keren. Hij kreeg de tijd om zijn fysieke paraatheid op te krikken. Dat gebeurde ook, maar zijn spel is niet mee geëvolueerd", aldus Hasi.


We moeten er nog niet op rekenen om Rafael Galhardo de komende weken in de basis te zien bij de eerste ploeg van Anderlecht. Vanavond speelt hij met de beloften, maar er is nog werk aan de winkel.
Zo laat Besnik Hasi weten: "Hij speelt een helft met de beloften tegen Standard. Hij is fysiek nog niet helemaal in orde en ontbreekt nog matchritme. Dat hij slechts 45 minuten zal spelen, zegt genoeg zeker?", aldus de trainer. Een terugkeer van Anthony Vanden Borre is zeker niet aan de orde. "Voor mij is het uitgesloten", knikt Hasi. "Ik heb hem al drie maanden niet meer op de club gezien. Een terugkeer van Anthony is niet bespreekbaar."


Hasi werd vrijdagmiddag gevraagd naar de mogelijke komst van Djuricic. "Ik spreek niet over spelers die hier niet zijn", reageerde hij bij VTM. "We hebben gezegd dat we enkel spelers halen die een echte versterking zijn voor ons." Hasi wou dus niks kwijt over Djuricic, maar de transfer is blijkbaar enkel nog een kwestie van afronden. Ook in Portugal horen we dat Djuricic op weg is naar Brussel. "De club wil dingen doen. We zien ook wel dat onze concurrenten zich serieus versterkt hebben. Maar we moeten daarvoor niet enkel naar de laatste match tegen Gent kijken", zei Hasi.


Hasi weet immers dat hij een paar probleemposities heeft, zoals nu op het middenveld, maar ook op zijn rechterflank. De vraag is wanneer Rafael Galhardo speelklaar zal zijn. En daarbij komt nog dat Andy Najar te kennen gegeven heeft liever niet op de rechtsachter te spelen.

charleroi hasi

Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"
Badji: "In tegenstelling tot bij Anderlecht voel ik hier wel respect"
Topper lijkt niet in gedrang te zullen komen

Meer nieuws...