Hasi met problemen tegen Charlerloi

Na de 2-0-nederlaag bij AA Gent doet Anderlecht niet voor het eerst dit seizoen aan eerherstel in het eigen Vanden Stockstadion. Zonder Leander Dendoncker, eventueel mťt Steven Defour.


"Dendoncker blijft out", gaf Besnik Hasi mee tijdens zijn vrijdagse persbabbel. "Defour (enkel) oefende donderdag individueel en probeert vrijdag met de groep te trainen." Anderlecht wil geen risico's nemen. Als de patron niet tijdig fit raakt, speelt hij niet.
Verder kwam het onuitgegeven middenveld Praet-Tielemans ter sprake. Maar het duo blijft ook tegen Charleroi staan. MichaŽl Heylen op de 6 uitproberen is geen optie. "Heylen op de 6 of de 2 is dezelfde gok. Heylen is een centrale verdediger", oordeelde Hasi.


Verder liet de T1 van de Belgische recordkampioen verstaan dat enkele jongens hun krediet stilaan verliezen. Matias Suarez is een van hen. "We hebben hem vertrouwen gegeven om terug te keren. Hij kreeg de tijd om zijn fysieke paraatheid op te krikken. Dat gebeurde ook, maar zijn spel is niet mee geŽvolueerd", aldus Hasi.


We moeten er nog niet op rekenen om Rafael Galhardo de komende weken in de basis te zien bij de eerste ploeg van Anderlecht. Vanavond speelt hij met de beloften, maar er is nog werk aan de winkel.
Zo laat Besnik Hasi weten: "Hij speelt een helft met de beloften tegen Standard. Hij is fysiek nog niet helemaal in orde en ontbreekt nog matchritme. Dat hij slechts 45 minuten zal spelen, zegt genoeg zeker?", aldus de trainer. Een terugkeer van Anthony Vanden Borre is zeker niet aan de orde. "Voor mij is het uitgesloten", knikt Hasi. "Ik heb hem al drie maanden niet meer op de club gezien. Een terugkeer van Anthony is niet bespreekbaar."


Hasi werd vrijdagmiddag gevraagd naar de mogelijke komst van Djuricic. "Ik spreek niet over spelers die hier niet zijn", reageerde hij bij VTM. "We hebben gezegd dat we enkel spelers halen die een echte versterking zijn voor ons." Hasi wou dus niks kwijt over Djuricic, maar de transfer is blijkbaar enkel nog een kwestie van afronden. Ook in Portugal horen we dat Djuricic op weg is naar Brussel. "De club wil dingen doen. We zien ook wel dat onze concurrenten zich serieus versterkt hebben. Maar we moeten daarvoor niet enkel naar de laatste match tegen Gent kijken", zei Hasi.


Hasi weet immers dat hij een paar probleemposities heeft, zoals nu op het middenveld, maar ook op zijn rechterflank. De vraag is wanneer Rafael Galhardo speelklaar zal zijn. En daarbij komt nog dat Andy Najar te kennen gegeven heeft liever niet op de rechtsachter te spelen.

charleroi hasi

Ghelamco kiest nieuwe strategie voor Eurostadion
Anderlecht wil zeker nog 2 a 3 versterkingen
Spajic en Obradovic opgeroepen voor ServiŽ
Gaat Deportivo Anderlecht verlossen van Capel?
Vanden Borre: "Vastbesloten om terug te keren"
Portugese rechtsback in beeld bij Anderlecht
SilvŤre Ganvoula wordt wellicht uitgeleend
Deadline Dendoncker verstreken, hij blijft wellicht
Mulder: "Dendoncker is er niet met zijn gedachten bij"
Dendoncker blijft hopen op Everton
Hanni: "Het is nooit een evidente wedstrijd tegen Charleroi"
Anderlecht probeert wel, maar de bal wil er niet in
Jupiler Pro League: "Vergissingen van Videoref onaanvaardbaar"
Fans appreciŽren gebaar van Teodorczyk
Kara: "Ik heb alles tegen elkaar afgewogen en besloot te blijven"

Meer nieuws...