Proto: "Wij zijn niet belachelijk gemaakt"

Het was opvallend hoe positief de ouderen van Anderlecht waren na het verlies in Gent. Ook Silvio Proto volgde Olivier Deschacht in zijn bemerking dat Gent niet zoveel beter was. Zou het iets te maken hebben gehad met de bolwassing die beide heren hebben gekregen?


Het bestuur tikte op stage zowel Proto als Deschacht op de vingers om hun uitspraken. Zondag waren beide routiniers opvallend positief. Een oorzakelijk verband? "We kunnen ons verwijten dat we slecht begonnen zijn", begon Proto. "Daarna hadden we genoeg kansen om terug te komen. Ik ben blij met de reactie van de spelers", zei de kapitein.


Proto zag dus veel positieve punten, net als Deschacht. Opmerkelijk voor twee spelers die eerst wel kritiek hadden en nog versterkingen wensten. "We zijn niet belachelijk gemaakt, we moesten twintig minuten zoeken en ik heb het gevoel dat Anderlecht niet onder het niveau van Gent acteerde vandaag. We waren ons volledig middenveld kwijt, wat het niet makkelijker maakte voor de coach. We moeten het positieve uit deze prestatie onthouden, zeker als we de reactie in de tweede helft bekijken", zei de doelman."De kloof met Gent is nog niet alarmerend. Als we de rekening maken, staan we maar op 2,5 punt van hen. We moeten blijven werken om volgende week tegen Charleroi een goeie prestatie neer te zetten. Maar we weten dat het opnieuw een moeilijke match zal worden."

Voetbalkrant

proto gent

Erik Lambrechts fluit Genk - Anderlecht
Anderlecht blijft aandringen voor Turks International
Hein Vanhaezebrouck: "Emilio Ferrera doet iets extra met de jeugd"
Kara: "Alles gaat goed met me en ik ben blij dat ik hier opnieuw ben"
Van Holsbeeck: “Als we Teodorczyk afgelopen zomer verkocht hadden waren fans ontevreden"
Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk
Vanhaezebrouck: "Operatie voor Onyekuru onafwendbaar"
Vanhaezebrouck praat met Vranjes
Anderlecht volgt spits van Standard
Anderlecht volgt drie alternatieven voor Vranjes
Charleroi wil aankoopoptie Lukebakio lichten

Meer nieuws...