Proto: "Wij zijn niet belachelijk gemaakt"

Het was opvallend hoe positief de ouderen van Anderlecht waren na het verlies in Gent. Ook Silvio Proto volgde Olivier Deschacht in zijn bemerking dat Gent niet zoveel beter was. Zou het iets te maken hebben gehad met de bolwassing die beide heren hebben gekregen?


Het bestuur tikte op stage zowel Proto als Deschacht op de vingers om hun uitspraken. Zondag waren beide routiniers opvallend positief. Een oorzakelijk verband? "We kunnen ons verwijten dat we slecht begonnen zijn", begon Proto. "Daarna hadden we genoeg kansen om terug te komen. Ik ben blij met de reactie van de spelers", zei de kapitein.


Proto zag dus veel positieve punten, net als Deschacht. Opmerkelijk voor twee spelers die eerst wel kritiek hadden en nog versterkingen wensten. "We zijn niet belachelijk gemaakt, we moesten twintig minuten zoeken en ik heb het gevoel dat Anderlecht niet onder het niveau van Gent acteerde vandaag. We waren ons volledig middenveld kwijt, wat het niet makkelijker maakte voor de coach. We moeten het positieve uit deze prestatie onthouden, zeker als we de reactie in de tweede helft bekijken", zei de doelman."De kloof met Gent is nog niet alarmerend. Als we de rekening maken, staan we maar op 2,5 punt van hen. We moeten blijven werken om volgende week tegen Charleroi een goeie prestatie neer te zetten. Maar we weten dat het opnieuw een moeilijke match zal worden."

Voetbalkrant

proto gent

Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor ServiŽ
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren
Clasico in Beker van BelgiŽ
Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"

Meer nieuws...