Proto: "Wij zijn niet belachelijk gemaakt"

Het was opvallend hoe positief de ouderen van Anderlecht waren na het verlies in Gent. Ook Silvio Proto volgde Olivier Deschacht in zijn bemerking dat Gent niet zoveel beter was. Zou het iets te maken hebben gehad met de bolwassing die beide heren hebben gekregen?


Het bestuur tikte op stage zowel Proto als Deschacht op de vingers om hun uitspraken. Zondag waren beide routiniers opvallend positief. Een oorzakelijk verband? "We kunnen ons verwijten dat we slecht begonnen zijn", begon Proto. "Daarna hadden we genoeg kansen om terug te komen. Ik ben blij met de reactie van de spelers", zei de kapitein.


Proto zag dus veel positieve punten, net als Deschacht. Opmerkelijk voor twee spelers die eerst wel kritiek hadden en nog versterkingen wensten. "We zijn niet belachelijk gemaakt, we moesten twintig minuten zoeken en ik heb het gevoel dat Anderlecht niet onder het niveau van Gent acteerde vandaag. We waren ons volledig middenveld kwijt, wat het niet makkelijker maakte voor de coach. We moeten het positieve uit deze prestatie onthouden, zeker als we de reactie in de tweede helft bekijken", zei de doelman."De kloof met Gent is nog niet alarmerend. Als we de rekening maken, staan we maar op 2,5 punt van hen. We moeten blijven werken om volgende week tegen Charleroi een goeie prestatie neer te zetten. Maar we weten dat het opnieuw een moeilijke match zal worden."

Voetbalkrant

proto gent

Weiler: "Mogen Kums niet vergelijken met Tielemans"
Anderlecht doet actie voor fans tijdens Supercup
Ivan Obradovic: "90 mintuten tegen Dender waren ideaal om ritme en gevoel"
Herman Van Holsbeeck duikt op in Tour de France
Zwitser mogelijk opvolger van Kara
Voorbeschouwing Supercup duel Anderlecht - Zulte Waregem
Red Flames houden uitzicht op volgende ronde na zege tegen Noorwegen
Supercup: Anderlecht - Zulte Waregem LIVE via Play Sports
Anderlecht wil contract Svilar met twee seizoenen verlengen
Dennis Appiah: "Naar mijn gevoel sterker dan vorig seizoen"
Wijziging openingsuren Ticketing
Supercup duel Anderlecht - Zulte Waregem is uitverkocht!
Yari Verschaeren: "Ik wil snel in de eerste ploeg geraken"
Van Camp: "Beter elders ervaring opdoen"
B-elftal Anderlecht wint met 1-3 van Dender

Meer nieuws...