Proto: "Wij zijn niet belachelijk gemaakt"

Het was opvallend hoe positief de ouderen van Anderlecht waren na het verlies in Gent. Ook Silvio Proto volgde Olivier Deschacht in zijn bemerking dat Gent niet zoveel beter was. Zou het iets te maken hebben gehad met de bolwassing die beide heren hebben gekregen?


Het bestuur tikte op stage zowel Proto als Deschacht op de vingers om hun uitspraken. Zondag waren beide routiniers opvallend positief. Een oorzakelijk verband? "We kunnen ons verwijten dat we slecht begonnen zijn", begon Proto. "Daarna hadden we genoeg kansen om terug te komen. Ik ben blij met de reactie van de spelers", zei de kapitein.


Proto zag dus veel positieve punten, net als Deschacht. Opmerkelijk voor twee spelers die eerst wel kritiek hadden en nog versterkingen wensten. "We zijn niet belachelijk gemaakt, we moesten twintig minuten zoeken en ik heb het gevoel dat Anderlecht niet onder het niveau van Gent acteerde vandaag. We waren ons volledig middenveld kwijt, wat het niet makkelijker maakte voor de coach. We moeten het positieve uit deze prestatie onthouden, zeker als we de reactie in de tweede helft bekijken", zei de doelman."De kloof met Gent is nog niet alarmerend. Als we de rekening maken, staan we maar op 2,5 punt van hen. We moeten blijven werken om volgende week tegen Charleroi een goeie prestatie neer te zetten. Maar we weten dat het opnieuw een moeilijke match zal worden."

Voetbalkrant

proto gent

Deportivo La Coruna wil Davy Roef houden
Najar: "Ik ben Anderlecht dankbaar en blij met verlenging"
Kums: "Ik wil het liefst naar Anderlecht"
Anderlecht volgt opnieuw Roemeense doelman
Kums wellicht voor 5 jaar naar Anderlecht
Anderlecht verliest talent aan Gent
Bondsparket vervolgt Cl-Brugge voor wangedrag fans tijdens topper tegen Anderlecht
Frutos: "Teo was vermoeid op het einde van competitie"
Weiler onder indruk van nieuwkomer Granvoula
UEFA zet Tielemans in elftal Europa League
Anderlecht wil jeugdtalent Standard overtuigen
Zetterberg: "Kums is gedroomde opvolger voor Tielemans"
Nabil Dirar ziet terugkeer naar België niet zitten
Leander Dendoncker in Europa League elftal
Emmanuel Sowah kan rekenen op interesse van RB Leipzig

Meer nieuws...