Hasi moet schuiven tegen Gent

Het zou zondag wel eens een onthoofde topper kunnen worden tussen Gent en Anderlecht. Vooral Besnik Hasi weet nog niet over welk personeel hij gaat beschikken en hoe hij het allemaal gaat oplossen.


Leander Dendoncker heeft een scheurtje in de hamstrings en zal twee tot drie weken out zijn. Rafael Galhardo is ook nog niet beschikbaar, want die heeft een trainingsachterstand en hem nu laten spelen zou een te groot risico zijn. Ook hij zal pas over twee-drie weken topfit zijn. "Leander Dendoncker zal er niet bij zijn, net zoals Rafael Galhardo. Zij geraken zeker niet klaar." Zegt Hasi over beide spelers.


Dan zijn er nog Andy Najar en Steven Defour. Geen van beiden heeft er deze week al een training opzitten. Voor twee andere sleutelspelers blijft het voorlopig afwachten. "De kansen voor Steven Defour en Andy Najar zijn 50-50." Defour zal normaal morgen wel hervatten, maar over Najar zijn er grote twijfels. Die sukkelt nog altijd met de knie. "Als er geen risico is, willen we hem oplappen. Als er wel risico is, loont het de moeite niet", aldus Hasi.

 
Maar in het geval van Najar is er dan wel een probleem, want er is geen rechtsback meer. "De enige andere optie dan is Heylen", knikte Hasi. Maar die heeft dan weer niet de snelheid om op de back te spelen en is die positie ook niet gewend. Het wordt puzzelen voor Hasi.

hasi gent

Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker
Kenny Saief maakt meteen indruk
Anderlecht blijft jagen op Dimata
Anderlecht geen interesse in Standard spelers
Vanhaezebrouck: "Sommige spelers zijn 'Niet te koop' maar ik beslis dat niet"
Anderlecht laat Trebel niet vertrekken
Ex Ref Breda: "Lambrechts nam juiste beslissing"
Onyekuru: “Het doel is om speelklaar te raken voor het seizoenseinde”
Kara mag in Senegal revalideren
Kums: "Ik wou gewoon een kopduel aangaan"
Mulder: "Spitsen worden steeds slechter bij Anderlecht"
Trebel: "We zijn op de goede weg"

Meer nieuws...