Hasi moet schuiven tegen Gent

Het zou zondag wel eens een onthoofde topper kunnen worden tussen Gent en Anderlecht. Vooral Besnik Hasi weet nog niet over welk personeel hij gaat beschikken en hoe hij het allemaal gaat oplossen.


Leander Dendoncker heeft een scheurtje in de hamstrings en zal twee tot drie weken out zijn. Rafael Galhardo is ook nog niet beschikbaar, want die heeft een trainingsachterstand en hem nu laten spelen zou een te groot risico zijn. Ook hij zal pas over twee-drie weken topfit zijn. "Leander Dendoncker zal er niet bij zijn, net zoals Rafael Galhardo. Zij geraken zeker niet klaar." Zegt Hasi over beide spelers.


Dan zijn er nog Andy Najar en Steven Defour. Geen van beiden heeft er deze week al een training opzitten. Voor twee andere sleutelspelers blijft het voorlopig afwachten. "De kansen voor Steven Defour en Andy Najar zijn 50-50." Defour zal normaal morgen wel hervatten, maar over Najar zijn er grote twijfels. Die sukkelt nog altijd met de knie. "Als er geen risico is, willen we hem oplappen. Als er wel risico is, loont het de moeite niet", aldus Hasi.

 
Maar in het geval van Najar is er dan wel een probleem, want er is geen rechtsback meer. "De enige andere optie dan is Heylen", knikte Hasi. Maar die heeft dan weer niet de snelheid om op de back te spelen en is die positie ook niet gewend. Het wordt puzzelen voor Hasi.

hasi gent

Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor ServiŽ
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren
Clasico in Beker van BelgiŽ
Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"

Meer nieuws...