Van Holsbeeck: "De spelers moeten spelen en het bestuur moet leiden"

Herman Van Holsbeeck landde gisteren in La Manga samen met winteraanwinst Rafael Galhardo. Maar op zijn persconferentie na de voorstelling zette hij ook een paar zaken recht. Vooral de kritiek van zijn routiniers was in het verkeerde keelgat geschoten.


Deschacht en Proto hadden beiden rechtstreeks of onrechtstreeks kritiek geuit op het transferbeleid van Anderlecht. De ene wilde meer 'mannen met baarden', de andere begreep niet waarom de club Gillet liet vertrekken. 
"De spelers moeten spelen. Het bestuur moet leiden. We moeten niet elke beslissing gaan uitleggen, laat dat duidelijk zijn. Ik ben nog maar pas aangekomen hier in La Manga. Maar ik zal met bepaalde spelers wel een gesprek hebben, dat staat vast", zegt hij in HLN en HNB.De kern zou immers sterk genoeg moeten zijn. "Als je onze kern bekijkt, mag ik gerust zeggen dat we niet moeten onderdoen voor de concurrentie. Als je ziet hoe we hebben gespeeld in de wedstrijden tegen Tottenham, Monaco en Club Brugge, dan kan je toch niet zeggen dat er niet genoeg kwaliteit is? Dan ben je gewapend voor de titel. Iedere speler speler moet eens voor de spiegel staan. Het is terecht dat de directie dan vraagt: 'Wat is het probleem nu eigenlijk?' De spelers moeten niet altijd naar het bestuur wijzen, maar zouden beter een constante brengen in hun prestaties."


"Het is best mogelijk dat we geen nieuwe speler meer gaan halen. We gaan niet kopen om te kopen hé. Alleen wanneer we iemand vinden die direct een meerwaarde is, zullen we niet aarzelen om deze speler te halen. Maar om zulke spelers te vinden in de winterstop is niet simpel."Herman Van Holsbeeck reageerde gisteren ook op de uithaal van Marc Coucke richting Anderlecht. Die zei dat RSCA Oostende niets meer gunde nu ze samen in de top van het klassement staan. De kustploeg mikt op Ibrahima Conté van paars-wit, maar die transfer lijkt er niet te komen. “Ik heb een goeie relatie met Marc Coucke en Luc Devroe”, aldus Van Holsbeeck. “We kunnen soms samenwerken, maar waarom zouden we een rechtstreekse concurrent in de titelstrijd versterken met een toptalent als Andy Kawaya? Hetzelfde verhaal voor Ibrahima Conté. In Play-off 1 gaat het om veel geld en ontmoeten we Oostende wellicht twee keer. Waarom onszelf dan pijn doen? Neen, Conté blijft. Hij heeft een contract en moet leren omgaan met concurrentie. Daarom wordt hij hier ook meer betaald dan elders.”

vanholsbeeck

Roger Vanden Stock: "Ik zal RSC Anderlecht nooit loslaten"
Veiligheidsmaatregelen blijven voorlopig van kracht
Vanhaezebrouck: "Offensief moet er nog iets bij komen"
Vanden Stock: "Hopelijk komt er deze week versterking"
Stanciu is van Sparta Praag
Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In België is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums
Leander Dendoncker wil Anderlecht deze winter verlaten
Van Holsbeeck: “Niet de bedoeling dat we Dendoncker en Trebel laten gaan"

Meer nieuws...