Van Holsbeeck: "De spelers moeten spelen en het bestuur moet leiden"

Herman Van Holsbeeck landde gisteren in La Manga samen met winteraanwinst Rafael Galhardo. Maar op zijn persconferentie na de voorstelling zette hij ook een paar zaken recht. Vooral de kritiek van zijn routiniers was in het verkeerde keelgat geschoten.


Deschacht en Proto hadden beiden rechtstreeks of onrechtstreeks kritiek geuit op het transferbeleid van Anderlecht. De ene wilde meer 'mannen met baarden', de andere begreep niet waarom de club Gillet liet vertrekken. 
"De spelers moeten spelen. Het bestuur moet leiden. We moeten niet elke beslissing gaan uitleggen, laat dat duidelijk zijn. Ik ben nog maar pas aangekomen hier in La Manga. Maar ik zal met bepaalde spelers wel een gesprek hebben, dat staat vast", zegt hij in HLN en HNB.De kern zou immers sterk genoeg moeten zijn. "Als je onze kern bekijkt, mag ik gerust zeggen dat we niet moeten onderdoen voor de concurrentie. Als je ziet hoe we hebben gespeeld in de wedstrijden tegen Tottenham, Monaco en Club Brugge, dan kan je toch niet zeggen dat er niet genoeg kwaliteit is? Dan ben je gewapend voor de titel. Iedere speler speler moet eens voor de spiegel staan. Het is terecht dat de directie dan vraagt: 'Wat is het probleem nu eigenlijk?' De spelers moeten niet altijd naar het bestuur wijzen, maar zouden beter een constante brengen in hun prestaties."


"Het is best mogelijk dat we geen nieuwe speler meer gaan halen. We gaan niet kopen om te kopen hé. Alleen wanneer we iemand vinden die direct een meerwaarde is, zullen we niet aarzelen om deze speler te halen. Maar om zulke spelers te vinden in de winterstop is niet simpel."Herman Van Holsbeeck reageerde gisteren ook op de uithaal van Marc Coucke richting Anderlecht. Die zei dat RSCA Oostende niets meer gunde nu ze samen in de top van het klassement staan. De kustploeg mikt op Ibrahima Conté van paars-wit, maar die transfer lijkt er niet te komen. “Ik heb een goeie relatie met Marc Coucke en Luc Devroe”, aldus Van Holsbeeck. “We kunnen soms samenwerken, maar waarom zouden we een rechtstreekse concurrent in de titelstrijd versterken met een toptalent als Andy Kawaya? Hetzelfde verhaal voor Ibrahima Conté. In Play-off 1 gaat het om veel geld en ontmoeten we Oostende wellicht twee keer. Waarom onszelf dan pijn doen? Neen, Conté blijft. Hij heeft een contract en moet leren omgaan met concurrentie. Daarom wordt hij hier ook meer betaald dan elders.”

vanholsbeeck

Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht

Meer nieuws...