Deschacht: "We kunnen nog enkele leiders gebruiken"

Na een wisselvallig eerste deel van het seizoen werkt Anderlecht in Spanje aan de belangrijke afspraken van 2016. "Het uitvallen van Steven Defour is wel dramatisch", beseft verdediger Olivier Deschacht.


Anderlecht landde gisteren in Spanje, maar kreeg tijdens de eerste training al een flinke opdoffer te verwerken met de enkelblessure van Steven Defour."Dat is dramatisch", vertelt Olivier Deschacht bij Sporza. "Defour is een leider, iemand waar iedereen naar opkijkt. Vandaag moest ook Dennis Praet al snel naar het hotel. Onze stage is dus niet goed begonnen."


Deschacht geeft aan dat de kern niet al te ruim is. "Anderlecht wil kampioen worden en wil doorstoten in de Europa League. Dat kan met deze jonge spelers, maar je moet hen tijd geven. Een paar extra mannen met baarden zijn welkom. Of ik ongeduldig word? Dat is meer een vraag voor de trainer. Ik heb het volste vertrouwen in deze groep. De jonge spelers zullen zeker een grote carrière hebben en kunnen nog eens kampioen worden met Anderlecht, maar of ze er nu al klaar voor zijn, dat weet ik niet."
Heeft Anderlecht dan te weinig leiders? "We hebben er wel, maar als zij uitvallen, dan zitten we wel met een probleem. Defour is uitgevallen en Gillet is vertrokken: we kunnen dus nog enkele leiders gebruiken."


Anderlecht acteerde in het eerste deel van dit seizoen wisselvallig. "Dat kan ik niet verklaren", zegt Deschacht. "We wilden soms iets te veel op automatische piloot spelen, maar dat lukt gewoon niet meer in België. Iedereen is zo sterk geworden en wil Anderlecht absoluut kloppen. De voorbije maanden zijn nu ook niet rampzalig geweest, want we hebben ook fantastische matchen gespeeld en hebben een moeilijke groep in Europa overleefd. We mogen het niet te negatief bekijken, maar we beseffen ook dat het soms beter kan. Deze stage kan helpen, maar dan moet iedereen fit zijn."


En wat brengt de toekomst voor Deschacht? "LA Galaxy heeft met mijn manager gebeld, maar ze willen in januari al iemand aantrekken. Dat zou een ongelofelijke uitdaging zijn, maar ik heb het hier nog veel te veel naar mijn zin. Daarom beslis ik om bij de club van mijn hart te blijven. En na dit seizoen zien we nog wel."

Sporza

deschacht lamanga

Van Holsbeeck: “Als we Teodorczyk afgelopen zomer verkocht hadden waren fans ontevreden"
Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk
Vanhaezebrouck: "Operatie voor Onyekuru onafwendbaar"
Vanhaezebrouck praat met Vranjes
Anderlecht volgt spits van Standard
Anderlecht volgt drie alternatieven voor Vranjes
Charleroi wil aankoopoptie Lukebakio lichten
Anderlecht plant bod op Ghanese flankaanvaller
Pieter Gerkens: "Door het play-offsysteem is alles mogelijk"
Stanciu is medisch gekeurd, Sparta Praag en RSCA praten voort
Rudi Verkempinck: "Stanciu geloofde dat hij het kon keren, maar het is niet gelukt"

Meer nieuws...