Hasi: "Ik wil rechtsachter en flankspeler met onmiddelijke meerwaarde"

RSC Anderlecht vertrok deze ochtend, dinsdag 5 januari 2015, naar het Spaanse La Manga voor de jaarlijkse winterstage. Bij aankomst in hotel La Manga Club Principe Felipe blikt coach Besnik Hasi vooruit op het komende trainingskamp.


“De blessure van Andy Najar komt bijzonder ongelegen, want we waren al zeer dun bezet op zijn positie”, opent de paars-witte oefenmeester. “Maar het bestuur is druk bezig om een nieuwe rechtsachter te vinden. Daarnaast zou ik er ook graag een extra flankspeler bij hebben, maar één met een onmiddellijke meerwaarde.” Een speler die deze positie kan invullen is Trezeguet, maar hij is volgens Besnik Hasi nog niet helemaal klaar. “Trezeguet is een zeer goede speler, maar hij heeft nog wat tijd nodig. Net zoals Dodi Lukebakio Ngandoli en Andy Kawaya trouwens. Het zijn nog jonge spelers en ik heb alle vertrouwen in hun kwaliteiten.”


Ook over de uitgaande transfers is Hasi duidelijk. “Er vertrekt niemand zolang er geen vervangers zijn. Ik begrijp de wil van spelers als Heylen en Nuytinck om te vertrekken, maar we hebben iedereen nodig. Ook Deschacht zal niet vertrekken. Ik denk dat Oli zijn carrière bij ons wilt afsluiten en een fitte Deschacht kan ik altijd gebruiken.” Naast alle transferperikelen zal er uiteraard ook hard getraind worden in La Manga. “We willen tijdens de stage werken aan onze tekortkomingen. We gaan volume kweken en trainen op stilstaande fases, zowel defensief als offensief. Ten slotte wordt ook het groepsgevoel aangescherpt. Zo is de telefoon tijdens het eten afgeschaft”, besluit coach Besnik Hasi.

RSCA.be

hasi lamanga winterstage

Van Holsbeeck: “Als we Teodorczyk afgelopen zomer verkocht hadden waren fans ontevreden"
Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk
Vanhaezebrouck: "Operatie voor Onyekuru onafwendbaar"
Vanhaezebrouck praat met Vranjes
Anderlecht volgt spits van Standard
Anderlecht volgt drie alternatieven voor Vranjes
Charleroi wil aankoopoptie Lukebakio lichten
Anderlecht plant bod op Ghanese flankaanvaller
Pieter Gerkens: "Door het play-offsysteem is alles mogelijk"
Stanciu is medisch gekeurd, Sparta Praag en RSCA praten voort
Rudi Verkempinck: "Stanciu geloofde dat hij het kon keren, maar het is niet gelukt"

Meer nieuws...