Van Holsbeeck: "Dit jaar moet de titel en Hasi is eerste verantwoordelijke"

Na de wedstrijd tegen Oostende, waarin coach Besnik Hasi het volledige publiek over zich heen kreeg, sprak Herman Van Holsbeeck zijn vertrouwen uit in de trainer van Anderlecht. Nu steekt de manager in L’Avenir toch een waarschuwend vingertje op.


“Het is duidelijk dat we na het vorige seizoen dit jaar zeker de titel moeten pakken”, aldus Van Holsbeeck. “De resultaten moeten volgen en Hasi is de eerste verantwoordelijke. Indien nodig kunnen we altijd ingrijpen als het echt nodig is. Maar dat is nu niet aan de orde. We staan nu volledig achter Hasi en dat is geen voorbode voor ontslag zoals vaker wordt gezegd als een club zijn steun uitspreekt.”RSC Anderlecht wil in januari de transfermarkt op. Manager Herman Van Holsbeeck verwacht niet dat er veel transfers zullen gebeuren, maar hij weet wel wat de Brusselaars willen halen. 
"Onze sterkhouders zullen in januari blijven. Maar dat Guillaume Gillet gaat vertrekken, is waarschijnlijk. Dan moeten we een oplossing zoeken om dat op te vangen. We gaan sowieso op zoek naar een creatieve rechterflankaanvaller", vertelt hij in L'Avenir.
Een linksachter komt er niet bij. "N'Sakala voldoet niet de afgelopen weken, maar we gaan ook geen drie of vier transfers doen." Hij liet zich ook uit over Tielemans.
"Youri weet dat hij beter moet doen. Dat hij moet spelen omdat hij van grote waarde is voor de club? Neen. Hij ligt tot 2020 onder contract en we willen hem volgend seizoen ook nog houden, en als Hasi hem tot juni op de bank zet is dat geen probleem voor ons. Wij moeien ons niet met de ploegopstelling."

Voetbal24.be

vanholsbeeck hasi

Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht

Meer nieuws...