Van Holsbeeck: "Dit jaar moet de titel en Hasi is eerste verantwoordelijke"

Na de wedstrijd tegen Oostende, waarin coach Besnik Hasi het volledige publiek over zich heen kreeg, sprak Herman Van Holsbeeck zijn vertrouwen uit in de trainer van Anderlecht. Nu steekt de manager in L’Avenir toch een waarschuwend vingertje op.


“Het is duidelijk dat we na het vorige seizoen dit jaar zeker de titel moeten pakken”, aldus Van Holsbeeck. “De resultaten moeten volgen en Hasi is de eerste verantwoordelijke. Indien nodig kunnen we altijd ingrijpen als het echt nodig is. Maar dat is nu niet aan de orde. We staan nu volledig achter Hasi en dat is geen voorbode voor ontslag zoals vaker wordt gezegd als een club zijn steun uitspreekt.”RSC Anderlecht wil in januari de transfermarkt op. Manager Herman Van Holsbeeck verwacht niet dat er veel transfers zullen gebeuren, maar hij weet wel wat de Brusselaars willen halen. 
"Onze sterkhouders zullen in januari blijven. Maar dat Guillaume Gillet gaat vertrekken, is waarschijnlijk. Dan moeten we een oplossing zoeken om dat op te vangen. We gaan sowieso op zoek naar een creatieve rechterflankaanvaller", vertelt hij in L'Avenir.
Een linksachter komt er niet bij. "N'Sakala voldoet niet de afgelopen weken, maar we gaan ook geen drie of vier transfers doen." Hij liet zich ook uit over Tielemans.
"Youri weet dat hij beter moet doen. Dat hij moet spelen omdat hij van grote waarde is voor de club? Neen. Hij ligt tot 2020 onder contract en we willen hem volgend seizoen ook nog houden, en als Hasi hem tot juni op de bank zet is dat geen probleem voor ons. Wij moeien ons niet met de ploegopstelling."

Voetbal24.be

vanholsbeeck hasi

Vader Alexander Chipciu ernstig ziek
Steegen: "In een groter stadion zouden we democratischer prijzen vragen"
Erik Lambrechts fluit Anderlecht - Kortrijk
HNB: "Derde kandidaat-koper van Anderlecht is niet serieus te nemen"
Hein Vanhaezebrouck: "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, maar als goed is mogen er paar decibels bij"
Anderlecht krijgt bezoek van Aruna Dindane
Kobe Cools blijft langer bij paars-wit
Anderlecht strikt pijlsnelle talentvolle flankaanvaller
Vanhaezebrouck: "Onyekuru centraal plaatsen is geen optie"
Trebel is twijfelachtig tegen Kortrijk
Gert Verheyen: "Fans van Anderlecht zijn kritisch en is winnen maar normaal"
Erwin Vandenbergh: "Teo heeft een spitsentrainer nodig"
Obradovic genezen
Stanciu nog altijd geblesseerd
Blessure Trebel valt mee maar is twijfelachtig voor duel tegen Kortrijk

Meer nieuws...