Van Holsbeeck: "We beseffen dat we heel onregelmatig presteren"

Anderlecht heeft gereageerd op de striemende fluitconcerten aan het adres van coach Besnik Hasi. "De fans leggen de lat terecht hoog", zegt Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck. "Maar boegeroep is voor niemand in de club aangenaam."De spreekkoren "Hasi buiten" rolden van de tribune toen de Anderlecht-coach Suarez en Praet naar de kant haalde tegen Oostende. "We beseffen dat we heel onregelmatig presteren", geeft Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck toe.
"Maar het is voor niemand in de club aangenaam wanneer de coach door de helft van het publiek uitgefloten wordt. We zijn een club die onze trainer ook in moeilijkere periodes steunt. Voor mij was het logisch dat Hasi die twee wissels doorvoerde. Van Praet wisten dat hij al twee matchen met inspuitingen speelt. En voor Suarez is het gewoon moeilijk om drie matchen op een rij te spelen."


"Maar al die info kan je tijdens die vervangingen niet omroepen door de micro. Ik kan de fans aan de andere kant ook wel begrijpen. We halen maar een puntje thuis tegen Oostende, dat is veel te weinig. We hebben het materiaal in Anderlecht om drie wedstrijden in een week goed te spelen, maar dat lukte ons nu niet."


Volgende week zondag wacht de topper in Club Brugge. "Als we daar een goed resultaat neerzetten, kan de wereld er plots helemaal anders uitzien."


Herman Van Holsbeeck denkt ook al aan transfers in januari, al is dat niet makkelijk. "We zijn op zoek naar opportuniteiten, spelers die voor een meerwaarde zorgen. Alleen is dat moeilijk in de wintermercato. Veelal zijn het spelers die op een zijspoor zitten en niet veel spelen, ook al hebben ze een indrukwekkend cv uit het verleden. We moeten opletten dat we niet opnieuw dezelfde fout maken als vorig jaar", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Sporza

vanholsbeeck

Beerlandt (Besix) blijft aandeelhouder van RSC Anderlecht
Roger Vanden Stock: "Ik zal RSC Anderlecht nooit loslaten"
Veiligheidsmaatregelen blijven voorlopig van kracht
Vanhaezebrouck: "Offensief moet er nog iets bij komen"
Vanden Stock: "Hopelijk komt er deze week versterking"
Stanciu is van Sparta Praag
Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In BelgiŽ is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums
Leander Dendoncker wil Anderlecht deze winter verlaten

Meer nieuws...