Hasi zoekt weer excuses: "Misschien zat match van donderdag nog in de benen"

Anderlecht bleef ontgoocheld achter na de 1-1 tegen Oostende, maar voor coach Besnik Hasi waren de spreekkoren aan zijn adres van de eigen fans nog extra pijnlijk. Onder meer bij de wissels van Suarez en Praet na de 1-1 kreeg hij de volle laag met "Hasi buiten". Hij had er wel een goeie uitleg voor: "Suarez was twee jaar niet op niveau en heeft donderdag en vandaag veel gegeven en Praet speelde donderdag en vandaag met inspuitingen en was helemaal leeg."Net als zijn spelers overheerste bij Hasi de ontgoocheling na de match. "In de eerste helft waren we niet goed. We waren te traag en ideeënloos in de opbouw en we gaven te veel ruimte aan Oostende. Misschien zat de match van donderdag daar nog voor iets tussen. In de tweede helft gingen we voor de goal en maakten we die fantastische goal op het juiste moment. We hadden de controle en misten wat kansjes op de 2-0."


"En spijtig genoeg schoof Kara toen uit en raakte hij de bal met zijn hand. Ik neem hem niks kwalijk, dat kan iedereen overkomen. Met zijn tienen was het moeilijk om daarna Oostende weg te duwen, al hebben we het wel geprobeerd." De wissels na de rode kaart en de 1-1 van Suarez (voor verdediger Nuytinck) en van Praet kwamen Hasi op flink boegeroep van een deel van het publiek te staan. "Hasi buiten" en "Wij willen voetbal zien", klonk het. 


"Ik kan dat begrijpen, zij denken dat we hetzelfde moeten blijven spelen om misschien nog te scoren, maar we hadden het al moeilijk met vier achteraan, wat zou het dan worden met drie achteraan. Je moet ook niet vergeten dat Suarez twee jaar niet op niveau gespeeld heeft. Mati had donderdag tegen Qarabag ook veel gegeven en vandaag ook. Hij was goed, maar hij was op. In die optiek was hij de meest geschikte om te vervangen."


"Dennis speelde donderdag en vandaag met een inspuiting en was gewoon leeg, net als Okaka. Dan probeer je het met jongens die fris zijn en snelheid hebben en houd je de organisatie vanachter met zijn vieren. Dat was op dat moment - een kwartier voor tijd - belangrijk. Je wil houden wat je hebt, hoe ontgoochelend dat ook is. Anders verlies je misschien nog."

hasi oostende

Plukt Preud'homme trainer weg bij Anderlecht?
Sels: "Ik kreeg altijd de boetes van Saïef toegestuurd"
Vanhaezebrouck: "Anderlecht zie ik op dit moment als een terreinwagen"
Hein Vanhaezebrouck: "Ik moet Herman Van Holsbeeck bedanken"
Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"
Stanciu vandaag van Sparta Praag
Vranjes wil naar Anderlecht
Dames op winterstage in Valencia
RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon
Frutos duikt weer op in Neerpede
Anderlecht doet bod Ognjen Vranjes van AEK Athene
Anthony Vanden Borre mag niet terug naar Anderlecht
Najar: "Ja ik heb geweend, het was een zware periode voor mij"
Scheidsrechter Luc Wouters bergt na 15 jaar zijn fluitje op

Meer nieuws...