Najar: "Betaal crimineel 100 euro en hij zal voor jou moorden"

Achttien kogels kreeg de Hondurese international Arnold Peralta donderdagavond door het lijf gejaagd. De ploegmaat en vriend van Anderlecht-speler Andy Najar werd in koelen bloede vermoord toen hij met z'n vrouw en pasgeboren baby een winkelcentrum wilde binnenstappen. Honduras, dat al een kwalijke reputatie geniet, zet zijn imago van gewelddadig land daarmee nog eens in de verf. In Het Nieuwsblad reageert Najar voor het eerst op de gruwelijke feiten.
Honduras is het land met het hoogste aantal moorden per hoofd in Centraal-Amerika. Maar liefst 179 mensen op honderdduizend worden er vermoord. Het wereldwijde gemiddelde ligt op 6,2 moorden per honderdduizend inwoners. 
Op de parking van winkelcentrum Uniplaza werd voetballer Arnold Peralta donderdagavond brutaal vermoord. De lokale ster, die actief was bij Club Deportivo Olimpia - en daarvoor van het Schotse Glasgow Rangers- kreeg achtien kogels in hoofd, borst en hals. De lokale politiechef beloofde niet te rusten voor de vooralsnog onbekende schutter gevat werd.


Ploegmaat én boezemvriend Andy Najar reageerde via Twitter. "Hoe droevig is dit nieuws? Rust in vrede broer. Sterkte aan de hele Peralta-familie." Najar, kind van Honduras, weet maar al te goed hoe gevaarlijk zijn geboorteland is. Zeker voor rijke voetballers in het thuisland. Daarom vloog hij zijn hele familie vorig jaar over naar de VS, waar het veiliger vertoeven is. Toch kwam de evacuatie te laat: Najar zijn grootvader werd vermoord en zijn broer kreeg maandenlang dreig telefoons. Dat weet Het Nieuwsblad.


"De mensen denken dat voetballers miljonairs zijn, terwijl dat overdreven is. Toch wordt het voor mij nu extra onveilig in mijn thuisland. De mentaliteit in Honduras is compleet verknipt. Betaal in Honduras een crimineel honderd euro en hij is bereid voor jou te stelen of te moorden."


Als bewaker van een opslagplaats voor tractoren kreeg Najar zijn grootvader wel eens met inbrekers te maken. Op een dag wilde hij een groep bandieten tegenhouden, maar werd doodgeschoten. "Daarom had ik het in het begin moeilijk bij Anderlecht", vertelt Najar aan Het Nieuwblad. "Enkel mijn oma en mijn nonkel wonen nu nog steeds in Honduras. Ik ben toch al iets geruster nu."Voetbalprimeur

najar

Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera
Engelse ref tegen Bayern
Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede

Meer nieuws...