Najar: "Betaal crimineel 100 euro en hij zal voor jou moorden"

Achttien kogels kreeg de Hondurese international Arnold Peralta donderdagavond door het lijf gejaagd. De ploegmaat en vriend van Anderlecht-speler Andy Najar werd in koelen bloede vermoord toen hij met z'n vrouw en pasgeboren baby een winkelcentrum wilde binnenstappen. Honduras, dat al een kwalijke reputatie geniet, zet zijn imago van gewelddadig land daarmee nog eens in de verf. In Het Nieuwsblad reageert Najar voor het eerst op de gruwelijke feiten.
Honduras is het land met het hoogste aantal moorden per hoofd in Centraal-Amerika. Maar liefst 179 mensen op honderdduizend worden er vermoord. Het wereldwijde gemiddelde ligt op 6,2 moorden per honderdduizend inwoners. 
Op de parking van winkelcentrum Uniplaza werd voetballer Arnold Peralta donderdagavond brutaal vermoord. De lokale ster, die actief was bij Club Deportivo Olimpia - en daarvoor van het Schotse Glasgow Rangers- kreeg achtien kogels in hoofd, borst en hals. De lokale politiechef beloofde niet te rusten voor de vooralsnog onbekende schutter gevat werd.


Ploegmaat én boezemvriend Andy Najar reageerde via Twitter. "Hoe droevig is dit nieuws? Rust in vrede broer. Sterkte aan de hele Peralta-familie." Najar, kind van Honduras, weet maar al te goed hoe gevaarlijk zijn geboorteland is. Zeker voor rijke voetballers in het thuisland. Daarom vloog hij zijn hele familie vorig jaar over naar de VS, waar het veiliger vertoeven is. Toch kwam de evacuatie te laat: Najar zijn grootvader werd vermoord en zijn broer kreeg maandenlang dreig telefoons. Dat weet Het Nieuwsblad.


"De mensen denken dat voetballers miljonairs zijn, terwijl dat overdreven is. Toch wordt het voor mij nu extra onveilig in mijn thuisland. De mentaliteit in Honduras is compleet verknipt. Betaal in Honduras een crimineel honderd euro en hij is bereid voor jou te stelen of te moorden."


Als bewaker van een opslagplaats voor tractoren kreeg Najar zijn grootvader wel eens met inbrekers te maken. Op een dag wilde hij een groep bandieten tegenhouden, maar werd doodgeschoten. "Daarom had ik het in het begin moeilijk bij Anderlecht", vertelt Najar aan Het Nieuwblad. "Enkel mijn oma en mijn nonkel wonen nu nog steeds in Honduras. Ik ben toch al iets geruster nu."Voetbalprimeur

najar

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...