Anderlecht en Oostende plannen vergaande samenwerking

RSC Anderlecht en KV Oostende mogen elkaar dit weekend bekampen, maar op de transfermarkt zijn het dikke vrienden. Beide clubs gaan voor een verrassend transferakkoord. Zo zullen ze samen gaan scouten naar talenten en komt er een akkoord om samen voetballers te kopen. 

Volgende week zouden Roger Vanden Stock, Marc Coucke, Herman Van Holsbeeck en Luc Devroe rond de tafel zitten om het plan concreet te maken.
Bedoeling is als paars-wit een talent ontdekt en er is op dat moment geen plaats in de A-kern, wordt de speler toch gekocht en mag KV Oostende hem gebruiken. Beide clubs betalen wel een deel van de transfersom en het salaris. RSC Anderlecht mag op zijn beurt dan de speler terug opeisen. Indien de speler dan verkocht wordt, zullen beide clubs de transfersom delen. 


"Ja, Luc en ik gingen samen scouten in Zuid-Amerika en het kan nooit kwaad om te praten over wat we voor elkaar kunnen betekenen", geeft Van Holsbeeck aan in Het Nieuwsblad. "Wij staan positief tegenover alles wat ons voetbal beter kan maken. Dat Oostende en Anderlecht zo dicht bij elkaar staan in het klassement compliceert de zaken wel, maar mits goeie afspraken is dat niet onoverkomelijk. Dat KVO zo hoog staat, bewijst ook dat het goed bezig is."De samenwerking gebeurt volgens de FIFA-regels. Er geldt dan wel een Third party ownership-verbod, maar dat heeft niets te maken met een samenwerking tussen clubs, wel onder meer met makelaars. Het is in ieder geval een uniek project voor het Belgische voetbal. Eerder kochten RSC Anderlecht en Leuven al een samen een speler (Thomas Azevedo), maar dit project is van een grotere orde. 

Voetbalprimeur

oostendeproject

Het einde van een tijdperk bij Anderlecht
Anderlecht gaat voor spits Rode Ster Belgrado
Het duo Wouter Vandenhaute - Paul Gheysens willen Anderlecht overnemen
Dames: Anderlecht haalt verschroeiend uit in clasico
Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"
Pieter Gerkens twijfelachtig voor verplaatsing naar Moeskroen
Hein Vanhaezebrouck: "Van drie spitsen heeft 'Teo' meest potentieel om te spelen bij Anderlecht"
Vanhaezebrouck neemt volledige B-kern mee op winterstage
Hamdi Harbaoui: "Ik wil beslissend zijn, zeker met het oog op het WK"
Jong talent Sieben Dewaele krijgt profcontract
Linksachter van Juventus weer in beeld bij paars-wit
Hein Vanhaezebrouck laat spelers marathon lopen
Philippe Clement: "Misschien is Van Holsbeeck al van gedacht veranderd over Thelin"
Gemeente Anderlecht onderzoekt toekomst van voetbalstadion
Overzicht RSCA-Internationals!

Meer nieuws...