Kara: "Belangrijkste match in mijn carriére"

Anderlecht tracht donderdag tegen Qarabag de kwalificatie voor de 1/16de finales van de Europa League af te dwingen. Kara Mbodji spreekt van de belangrijkste match in zijn carrière.Bij winst is Anderlecht sowieso geplaatst, maar ook een gelijkspel kan volstaan. Monaco mag dan in Londen niet winnen van Tottenham. Een nederlaag tegen het Azerbeidzjaanse Qarabag betekent de uitschakeling voor paars-wit.


Kara Mbodji is zich van het belang van de partij bewust. "Het wordt de belangrijkste match in mijn carrière tot nu toe, in clubverband alleszins", verklaarde de Senegalese verdediger woensdag. "We gaan proberen de nul te houden. Zo zijn we alvast niet verplicht zelf drie keer te scoren. We hebben ons lot in eigen handen en moeten het nu waarmaken."


Afgelopen weekend hield Anderlecht de nul in Genk (0-0). Op verplaatsing bij zijn ex-club had Kara daar een groot aandeel in. "Maar het was zeker niet alleen mijn verdienste, ook die van de doelman, de andere verdedigers en het hele team. Verdedigen doe je samen en begint vooraan."


Zijn slechte start bij Anderlecht in de met 3-1 verloren wedstrijd in Oostende is Kara vergeten. "Daar denk ik al lang niet meer aan. Het zijn alleen de journalisten die dat nog oprakelen. Ik weet wat mijn doelen zijn en waarom ik naar Anderlecht gekomen ben. Jullie verwachten dat ik weer doelpunten ga binnenkoppen, zoals ik vaak bij Genk deed. Dat zou leuk zijn, maar in de eerste plaats is mij taak verdedigen."

europaleague tottenham monaco qarabag kara

Hein Vanhaezebrouck: "Ik ga daar niets over zeggen"
Frutos: "Mijn taak nu om de ploeg klaar te stomen"
Frutos spreekt deze middag met pers
Frank de Boer staat open voor gesprek met RSCA
Hein Vanhaezebrouck bovenaan verlanglijstje
AA Gent-voorzitter: "Hein heeft het laatste woord"
Anderlecht Fan Board: "Al hadden we 10 punten meer,we waren spelniveau beu"
Najar nog minstens zes weken aan de kant
Weiler krijgt van Anderlecht nog 400.000 euro
Steegen: "Reactie Roger Vanden Stock was pure emotie"
RSCA-fans planden nog hardere acties
Enkele spelers: "Laat dit niet gebeuren,wij spelen slecht, niet René"
Opvallend: RSCA van Weiler schiet meest op doel en heeft meeste kansen dit seizoen
Anderlecht gaat grote jeugdtalenten anders begeleiden
Van Holsbeeck: "Wij hadden financieel betere aanbiedingen voor Tielemans"

Meer nieuws...