Kara: "Belangrijkste match in mijn carriére"

Anderlecht tracht donderdag tegen Qarabag de kwalificatie voor de 1/16de finales van de Europa League af te dwingen. Kara Mbodji spreekt van de belangrijkste match in zijn carrière.Bij winst is Anderlecht sowieso geplaatst, maar ook een gelijkspel kan volstaan. Monaco mag dan in Londen niet winnen van Tottenham. Een nederlaag tegen het Azerbeidzjaanse Qarabag betekent de uitschakeling voor paars-wit.


Kara Mbodji is zich van het belang van de partij bewust. "Het wordt de belangrijkste match in mijn carrière tot nu toe, in clubverband alleszins", verklaarde de Senegalese verdediger woensdag. "We gaan proberen de nul te houden. Zo zijn we alvast niet verplicht zelf drie keer te scoren. We hebben ons lot in eigen handen en moeten het nu waarmaken."


Afgelopen weekend hield Anderlecht de nul in Genk (0-0). Op verplaatsing bij zijn ex-club had Kara daar een groot aandeel in. "Maar het was zeker niet alleen mijn verdienste, ook die van de doelman, de andere verdedigers en het hele team. Verdedigen doe je samen en begint vooraan."


Zijn slechte start bij Anderlecht in de met 3-1 verloren wedstrijd in Oostende is Kara vergeten. "Daar denk ik al lang niet meer aan. Het zijn alleen de journalisten die dat nog oprakelen. Ik weet wat mijn doelen zijn en waarom ik naar Anderlecht gekomen ben. Jullie verwachten dat ik weer doelpunten ga binnenkoppen, zoals ik vaak bij Genk deed. Dat zou leuk zijn, maar in de eerste plaats is mij taak verdedigen."

europaleague tottenham monaco qarabag kara

Van Holsbeeck: "Gaan ervan uit dat Svilar volgend jaar zeker titularis wordt"
Unieke Brusselse derby op RSCA-fanday
Gaat Anderlecht voor deze dure Argentijnse verdediger?
Vader Kums: "Het verlangen om terug te keren naar Anderlecht was groot"
Van Holsbeeck: "Het dossier Mata werd te gecompliceerd"
Jonathan Lardot fluit Antwerp - Anderlecht
Anderlecht heeft defensieve versterking nodig!
Najar zeker niet fit voor duel tegen Antwerp
Dendoncker fit voor duel tegen Antwerp
Oma Kums trots op kleinzoon
Ook Sevilla heeft Kara op hun lijstje staan
Zeer mooi gebaar van RSCA-fans
Hanni: "Openingstreffer was een gebrek aan concentratie"
Lukasz Teodorczyk gelinkt aan AC Milan
Gerkens: "Ik ben goed geïntegreerd in deze fijne groep"

Meer nieuws...