Kara: "Belangrijkste match in mijn carriére"

Anderlecht tracht donderdag tegen Qarabag de kwalificatie voor de 1/16de finales van de Europa League af te dwingen. Kara Mbodji spreekt van de belangrijkste match in zijn carrière.Bij winst is Anderlecht sowieso geplaatst, maar ook een gelijkspel kan volstaan. Monaco mag dan in Londen niet winnen van Tottenham. Een nederlaag tegen het Azerbeidzjaanse Qarabag betekent de uitschakeling voor paars-wit.


Kara Mbodji is zich van het belang van de partij bewust. "Het wordt de belangrijkste match in mijn carrière tot nu toe, in clubverband alleszins", verklaarde de Senegalese verdediger woensdag. "We gaan proberen de nul te houden. Zo zijn we alvast niet verplicht zelf drie keer te scoren. We hebben ons lot in eigen handen en moeten het nu waarmaken."


Afgelopen weekend hield Anderlecht de nul in Genk (0-0). Op verplaatsing bij zijn ex-club had Kara daar een groot aandeel in. "Maar het was zeker niet alleen mijn verdienste, ook die van de doelman, de andere verdedigers en het hele team. Verdedigen doe je samen en begint vooraan."


Zijn slechte start bij Anderlecht in de met 3-1 verloren wedstrijd in Oostende is Kara vergeten. "Daar denk ik al lang niet meer aan. Het zijn alleen de journalisten die dat nog oprakelen. Ik weet wat mijn doelen zijn en waarom ik naar Anderlecht gekomen ben. Jullie verwachten dat ik weer doelpunten ga binnenkoppen, zoals ik vaak bij Genk deed. Dat zou leuk zijn, maar in de eerste plaats is mij taak verdedigen."

europaleague tottenham monaco qarabag kara

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...